Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 21. 19:04, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Elmenekült a feketetaxis a rendőrök elől, több kocsit is összetört – Vádat emelnek

Elmenekült a feketetaxis a rendőrök elől, több kocsit is összetört – Vádat emelnek

Több autót is megrongált, és a járdára felhajtva, gyalogosokat is veszélyeztetett az a 25 éves, engedéllyel nem rendelkező taxis, aki ellen vádat emel a fővárosi ügyészség.

A vádlottat a járőrök igazoltatni akarták, de nem állt meg, majd az általa vezetett taxival kilométereken keresztül menekült az őt üldöző rendőrök elől, miközben több szabályosan közlekedő autót is megrongált, és a járdára felhajtva, gyalogosokat is veszélyeztetett.

A vádirat szerint a 25 éves férfi 2016. augusztus 23-án dél körül az általa vezetett taxival a VIII. kerületben közlekedett. A vádlott sem vezetői engedéllyel, sem taxi engedéllyel nem rendelkezett, korábban pedig kábítószert fogyasztott, ami azonban a járművezetésben nem befolyásolta, bódultságot nem eredményezett.

Haladása során a Diószeghy Sámuel utcában a járőrök a vádlottat igazoltatni akarták, és az intézkedés céljából szolgálati kocsijuk hang- és fényjelzését együttesen használták.

A vádlott a jelzés ellenére nem állt meg, kivonta magát a rendőri intézkedés alól, és a kocsijával menekülni kezdett. Több utcán keresztül az Üllői útra kanyarodott, miközben az őt üldöző rendőrök a szolgálati jármű kihangosítóján keresztül többször felszólították a megállásra.

Menekülés közben a vádlott számos közlekedési szabályt megszegett, így áthaladt záróvonalon, piros lámpán, áthajtott a szemközti sávba és a forgalommal szemben közlekedett, felhajtott a járdára, ahol a gyalogosoknak félre kellett ugraniuk azért, hogy a vádlott ne üsse el őket.

A vádlott a menekülés során több autót is megrongált, egyik kanyarodása során összeütközött egy szabályosan közlekedő teherkocsival, majd megállás nélkül tovább haladt, ezt követően pedig a Szabadság híd előtt egy szabálytalan előzés közben két másik kocsinak is nekiütközött.

A vádlott szándékos és súlyos közlekedési szabálysértéseivel közvetlenül veszélyeztette több járművezető és gyalogos testi épségét is.

A férfi végül az I. kerület, Várkert rakparton elvesztette az uralmát a jármű felett és a szalagkorlátnak ütközött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő férfival szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette, valamint rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A büntetési tétel felső határa négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozó hatóság a kábítószer birtoklás miatt indult eljárást jelen ügytől elkülönítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.