Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 13. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emberkereskedelem miatt ítéltek el két lányt és egy férfit

Emberkereskedelem miatt ítéltek el két lányt és egy férfit

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt felfüggesztett börtön-, illetve fogházbüntetésre ítélt három embert, köztük két fiatalkorú lányt a Székesfehérvári Törvényszék kedden, előkészítő ülésen.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a bíróság a váddal egyezően hozta meg döntését. A főügyészség azt írta, hogy a két fiatalkorú terhelt és a kiskorú sértett együtt volt elhelyezve egy Fejér megyei lakásotthonban. A vádlottak még 2018-ben elhatározták, hogy a sértettet férfiaknak "szexuális cselekmény végzése érdekében anyagi ellenszolgáltatás fejében" átadják. Az egyik vádlott a sértettet többször bántalmazta, ezért ő eleget tett a kérésüknek.

A fiatalkorúak az egyik közösségi oldalon "álprofilt" készítettek a gyerekkorú sértettről, ahova súlyosan szeméremsértő képeket is feltöltöttek róla. A sértett a felvételek elkészítésekor nem mert ellenkezni.

Az egyik vádlott a közösségi oldalon ráírt férfiismerősére, és időpontot egyeztetett a kiskorúval való találkozás érdekében. A terheltek a kiskorút elkísérték a találkozóhelyre, ahol ő beszállt a férfi gépkocsijába. A vádlott kocsijával egy erdős területre hajtott, és a gépjárműben szexuális cselekményt végzett a sértettel - áll a közleményben.

A férfi kétezer forintot és néhány szál cigarettát adott a kiskorú lánynak fizetségként, amelyet ő a lakásotthonban átadott a vádlottaknak.

A sértett a lakásotthonban jelezte a történteket, majd a gyermekvédelmi gyám feljelentést tett a rendőrségen - írta az ügyészség.

Az előkészítő ülésen a terheltek beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A Székesfehérvári Törvényszék az egyik fiatalkorú vádlottat 1 év 8 hónap - 4 évre felfüggesztett -, a másikat 1 év - 2 évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte; a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak, és vagyonelkobzást is elrendeltek velük szemben.

A felnőtt vádlott gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 10 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott - közölte az főügyészség az MTI-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére