Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

„Érj haza biztonságban!”

„Érj haza biztonságban!”

Már böngészhető az Új Széchenyi Terv személyi sérüléses közúti balesetek megelőzését célzó fejlesztéseit ismertető internetes oldal. Az új felületen Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetéről, a projekt előkészítéséről és a kivitelezés előtt álló beruházásokról találhatnak bőséges információt az érdeklődők. A honlap a program szlogenjét idéző www.erjhazabiztonsagban.hu címen érhető el.

A támogatási szerződéssel rendelkező közlekedésbiztonsági beruházások teljes értéke meghaladja az 55 milliárd forintot. Az előkészített további fejlesztések megvalósításával a programra fordítható összeg 72 milliárd forintra nőhet. A kiadásokat az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Programja finanszírozza. Az első ütem építési engedélyezést többnyire nem igénylő kivitelezései idén tavasztól folyamatosan kezdődnek. A munkákat várhatóan legkésőbb 2015 második felére befejezik.

A tervezett fejlesztések rendkívül sokfélék új autópályás kapaszkodósávok építésétől a vasúti átjárók fényjelzéseiben működő hagyományos izzók nagyobb fényerejű LED-ekre cseréléséig. A közös nevező, hogy baleseti gócpontokban szüntetik meg a fokozott kockázatot az adott helyen leghatékonyabban alkalmazható megoldással.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a nyitóoldalon közölt köszöntőjében jelzi: a program komoly érdemének tartja, hogy a tételes projektlista a közútkezelők, a vasúttársaságok és a rendőrség szakembereinek javaslatai alapján állt össze. A fejlesztési csomag kezdeményezője szerint a külön-külön viszonylag kis költségű beruházások hathatósan segíthetik a személyi sérüléses balesetek számának visszaszorítását-tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során