Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 22. 16:06, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Érkezik Szász Attila apróhirdetéseken alapuló új filmje a mozikba

Érkezik Szász Attila apróhirdetéseken alapuló új filmje a mozikba

Március 14-től látható a mozikban Szász Attila Apró mesék című új, romantikus történelmi thrillere, amelynek alapötletét korabeli apróhirdetések adták.

A film a második világháború utáni zűrzavaros Magyarországon játszódik. Egy olyan történelmi korszakban, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzenek, mint a western vagy a film noir - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Szász Attila rendező elmondta: a valós történelmi tényeken alapuló filmben egyaránt van románc és feszültség. A történet egy menekülő szélhámosról szól, aki egy Budapesthez közeli erdőben keres menedéket, ahol találkozik egy nővel, aki férjét várja haza a frontról. A két ember között románc szövődik, de egy szép napon betoppan a férj, innen indul a thriller része a filmnek - mondta a rendező, hozzátéve, hogy a történelmi korszakot háttérként kezelték a történethez.

Mint fogalmazott, ez a korszak egy nagyon izgalmas, de szomorú időszak volt, káosz uralkodott az országban, még nem állt fel a közigazgatás és az emberek fegyverrel jártak, gyakori volt az önbíráskodás, hatványozottan veszélyes volt a civilek és katonák számára egyaránt. "Ez a veszélyes, feszült háttér teszi lehetővé ezt a történetet, ez mozgatja" - hangsúlyozta a rendező.



Az Apró mesék, amely címével ellentétben egy összefüggő történet, azért ezt a címet kapta, mert egyik főszereplője, a szélhámos, apróhirdetésekre válaszolva csapja be az embereket. Ezeket a hirdetéseket azok adták fel, akik nem hallottak már évek óta hozzátartozóikról, mert eltűntek a háborúban.

A forgatókönyvíró, Köbli Norbert valós történelmi tényekre alapozta a forgatókönyvet, korabeli újságokat böngészve talált rá ezekre az apróhirdetésekre.

A rendező szerint új filmje alapvetően szórakoztató, de nem könnyed szórakozást nyújt, mivel az utolsó órája egy feszült thriller.

A film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. A további szerepeket Gyabronka József, Tóth Bercel, Egyed Attila, Tamási Zoltán, Dékány Barnabás, Kiss Diána Magdolna és Bakos Éva alakítják.

A filmet már szombaton is láthatja a közönség egy elővetítésen a Toldi moziban, premier előtt pedig országszerte tartanak közönségtalálkozókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.