Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 10. 19:58, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Eső, hózápor és lehűlés várható a jövő héten

Eső, hózápor és lehűlés várható a jövő héten

A jövő héten borús és csapadékos időre lehet számítani: eső és hózápor egyaránt előfordulhat, ezzel együtt komoly lehűlés is várható, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

E szerint hétfőn az ország északi felén hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, elszórtan valószínű záporeső. Délen ugyanakkor túlnyomóan borult időre kell számítani, és főleg a határ közelében valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 8 fok között alakul, nyugaton ígérkezik erősebbnek, délkeleten gyengébbnek a lehűlés. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 9 és plusz 14 Celsius-fok között várható.
Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak kevés napsütés lehet. Több helyen várható eső, zápor. A minimum hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 8 és plusz 13 fok között alakulnak.
Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak délen szakadozik fel helyenként a felhőzet. Átmenetileg kevesebb helyen, majd délnyugat felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és plusz 6 fok között alakulhat, nappal plusz 6-plusz 14 fok lehet.
Csütörtökön is túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, amely a Dunántúlon, majd a középső tájakon is havas esőbe, havazásba vált át. Elsősorban nyugaton gyakran viharossá fokozódik majd az északi, északnyugati szél. A minimum hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 0 és plusz 8, másutt viszont plusz 9 és plusz 14 fok között alakul.
Pénteken, március 15-én kezdetben sokfelé, később egyre inkább keleten várható havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szél erős, többfelé viharos lesz. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de nappal is csak mínusz 3 és plusz 2 fok közötti értékekre lehet számítani.
Elszórtan - nagyobb eséllyel a keleti országrészben szombaton is várható hózápor. Az északi, északnyugati szél helyenként még erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű.
Vasárnap fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 11 és mínusz 5 fok között valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 7 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során