Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex koncertekkel készülne Malmőre

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex koncertekkel készülne Malmőre

Sok próbát és koncertet tervez ByeAlex a májusi malmői Eurovíziós Dalfesztivál előtt. A dalszerző-énekes, aki szombaton megnyerte A Dal című magyar válogatóversenyt a Kedvesem című dallal, hétfőn azt mondta, hogy a produkció őszintesége hozta meg sikert számára.

"Amikor a menedzsmentem benevezett A Dalba, úgy éreztem, még nem biztos, hogy készen állok a feladatra, hiszen nem volt megfelelő színpadi tapasztalatom. A közönség szerintem végül a produkció őszinteségét díjazta" - fogalmazott ByeAlex (Márta Alex) a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
Kitért arra, hogy a döntő óta rengeteg felkérést kapott, de egyelőre nem döntötte el, milyen helyeken fog fellépni. Hozzátette: szeretne klubokban játszani a fővárosban és vidéken egyaránt.
Kérdésekre válaszolva az énekes arról is beszélt, hogy nyolcórás állásban újságíróként dolgozik, korábban zenei témájú cikkeket írt, jelenleg egy tetoválással foglalkozó magazinnál szerkesztő. Elmondta, hogy a szombati győzelem következményeitől, a tömegesen érkező és különböző előjelű internetes reakcióktól egyelőre igyekszik távol tartani magát, akárcsak a bulvársajtó általa nem kedvelt hatásaitól.
A 28 éves ByeAlex az MTI kérdésére szólt arról, hogy A Dal című showműsorban a produkciója részeként a háttérben vetített rajzfigurákat külföldön élő húga készítette, aki már az elmúlt időszakban is rajzolt neki lemezborítókat, hangulatképeket egy-egy új zenéje megjelenésekor.
"Úgy ismerkedtünk meg Alexszel, hogy ő újságíróként írt egy lemezkritikát Karányi Aerodynamics című albumáról, amit mi jelentettünk meg. Akkor kezdtünk együtt dolgozni, amikor a Csókolom című dallal jelentkezett, amit egyébként másfél éve játszik a Petőfi Rádió. Utána jött a Láttamoztam, majd harmadiknak a Kedvesem. Igazából mi akartuk benevezni A Dalba, és bár ő tiltakozott, a Kedvesem bekerült a harminc kiválasztott közé, és elindult a folyamat" - idézte fel Bérczes Ádám, a CLS Music vezetője.
Arra a felvetésre, hogy a tavalyi eurovíziós tapasztalatok - a Compact Disco mögött szintén a CLS áll - mit számítanak, Bérczes Ádám azt mondta, a dolog teljesen kiszámíthatatlan, hiszen a Sound of Our Hearts sikere érdekében rengeteg helyen felléptek, interjúztak külhoni és nyugat-európai városokban. A szám ugyan bekerült a bakui döntőbe, de ott a 24. helyen végzett. "A Kedvesem itthon már megérintette az embereket, talán kint is meg fogja, függetlenül a körítéstől. Most leginkább online akarunk a dal érdekében tevékenykedni, meglátjuk, ez mire lesz elég".
ByeAlex megjegyezte, hogy dala végén a refrént svédül akarja énekelni, ami nem is okozhat problémát, mert az őt kísérő gitáros, Kővágó Dániel Svédországban tanult. Eurovíziós tapasztalatuk nekik még nincs, a dal vokalistájának, Wéber Helgának azonban már van: tavaly Bakuban a Compact Discónak is segített.
A magyar válogatót szombaton azért nyerte meg ByeAlex, mert a zsűri által a nyolcas döntőben a legjobb négy közé juttatott versenyzők közül ő kapta a legtöbb szavazatot a tévénézőktől.
Az Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik Malmőben.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk