Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2011. Október 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Ez volt az utolsó nyárias hétvége

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen majdnem 27 fokot mértek az országban. Az utolsó nyárias hétvégét sokan kihasználták. A Balatonnál többen a 20 fokos vízben is megmártóztak.

Már az őszi menetrend szerint futott ki a siófoki kikötőből a Balatonfüredre tartó személyhajó. A hajózási társaságnál a jó előszezont, gyenge főszezon követte. A rossz idő miatt a forgalom jóval kisebb volt a tavalyinál.

- A kedvezőtlen júliusi időjárásból fakadó kieséseket már becsléseim szerint 10-15 százaléknyi az elmaradás az elmúlt évhez viszonyítva azt sajnos ez az átkelő járatok már nem tudják pótolni - mondta a Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke, Kovács Miklós.

A hajózási szezon hivatalosan a hétvégén ért volna véget, de a jó idő miatt október 23-ig hétvégenként a Siófok és Tihany valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek még a hajók.

A nyárias idő ellenére az üzletek, büfék többsége már bezárt. Aki nyitva van, azt mondja: a főszezonban a rossz idő miatt elmarad bevételkiesést már nem tudják bepótolni.

- A jó idő megvan, de emberek nincsenek - mondta a hírTV-nek Popovics János üzletvezető.

A strandokon is sokan kihasználták az utolsó napsütéses hétvégét. Többen a Balatonba is bemerészkedtek, pedig a tó vize már csak 20 fokos. A meteorológiai előrejelzések szerint a vénasszonyok nyara csütörtökig tart, a jövő hétvégén pedig már igazi őszi idő lesz. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 16:50, szerda | Belföld

A börtönből telefonált és csalt ki pénzt

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből telefonon zsarolt ki 19 embertől csaknem kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán.

2021. Április 14. 16:28, szerda | Belföld

Újabb nyitási lépéseket jelentett be Orbán Viktor

Újabb nyitási lépéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a kormányülés után. Nyitnak az óvodák és az iskolák alsótagozaton, 3 és fél millió beoltottnál pedig a vendéglátóhelyek teraszai.

2021. Április 14. 16:01, szerda | Belföld

Országos online kampánnyal népszerűsítik a kerékpározást

Áprilistól októberig országos online kampánnyal népszerűsíti a hétköznapi bringázást a Magyar Kerékpárosklub - közölte a klub az MTI-vel.

2021. Április 14. 13:05, szerda | Belföld

Áprilisban is jár a katásoknak a kedvezmény

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. Az adómentesség 10 milliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél, szolgáltatóknál, a vendéglátásban,