Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 07. 23:54, szerda | PR

Ezeket jó tudni, mielőtt sarokkádat vásárolsz

Ezeket jó tudni, mielőtt sarokkádat vásárolsz

Azok, akik sarokkádat szeretnének a fürdőszobájukba, jó, ha átgondolnak néhány dolgot, mielőtt kiválasztják a megfelelő darabot. A fürdő mérete, szokásaink és a kád tulajdonságai is számítanak.

A fürdőszoba mérete

Először is a legfontosabb szempont, hogy mekkora a fürdőszobánk mérete, amibe a sarokkádat tervezzük, hiszen ennek a típusú kádnak nagyobb a helyigénye. Ha kicsi az alapterület, elképzelhető, hogy matematikailag befér a kád, de lehet, hogy ki- és beszállni már egyáltalán nem lenne egyszerű, és mellette nem lenne minimális mozgástér sem a fürdőben, amire pedig szükség van.

A szakemberek ezért azt javasolják, ha kicsi a fürdőnk, inkább helytakarékos megoldást, azaz egy aszimmetrikus kádat válasszunk, amiben már megvan az "elmerülve" fürdőzés élménye, mégsem foglal akkora helyet, mint a sarokkád. Ám, hogy ne legyen ilyen egyértelmű a döntés, a sarokkád mellett szól többek között az is, hogy kisebb méretben is elérhető már!

Szokásaink

Mielőtt kiválasztjuk a konkrét darabot, figyeljük meg a családunk szokásait. Ki, mikor használja a (legtöbbet) a fürdőszobát? Ha több fős a családunk, hányan használjuk egyszerre a helyiséget? Ha van gyermekünk, akkor mik az ő igényei? Tusolni is szoktunk és szeretünk, vagy csak kádfürdőzésben gondolkodunk? Milyenek az arcápolási, sminkelési, borotválkozási szokásaink? Hol mossuk és szárítjuk a ruhákat? Mennyi törölközőnk van?Az ezekre a kérdésekre adott válaszok továbbra is hatással vannak arra, hogy van-e elegendő hely egy sarokkádnak, hogy benne és mellette mindenki kényelmesen végezhesse a dolgait a fürdőben.

Mindent a sarokkádról

A kádak alapanyaga lehet akril, zománcozott acél, öntött műmárvány, üveg, kő vagy fa is. A legelterjedtebb a zománcozott acél és az akril. A sarokkádak esetében is azért jó, ha akrilból készültet választunk, mert mechanikailag és kémiailag is ellenálló, gyorsan felmelegszik és nagyon jól tartja a hőt, így lassan hűl ki a kádban a fürdővíz.

Egy sarokkád is lehet szimmetrikus és aszimmetrikus, amely izgalmas dizájn megoldás a belső kialakítását tekintve. Ráadásul azt is eldönthetjük, hogy a kádat kívülről mivel fedjük. Burkoljuk vagy csempézzük? Számtalan izgalmas lehetőséget rejt magában a kérdés, inspirálódjunk különböző fürdőszobai ötletekből, hogy a számunkra legvonzóbb megoldást választhassuk!

A sarokkád mellett szól még, hogy kényelmesen és könnyen lehet belőle ki- és beszállni. Ha pedig olyan modellt választunk, amelynek a középen van a lefolyója, akkor ketten is, vagy akár egy gyerekkel hárman is jól elférhetünk benne. A gyerekek amúgy is imádják a sarokkádat, mert remekül el tudnak benne pancsolni!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:39, hétfő | PR

Ne féljünk a repülőtértől!

A légikikötők sokak számára rémisztő, kaotikus helyek, pedig aggodalomra semmi ok: rendszer logikus, számos eszköz segíti a tájékozódást, és a személyzettől is bármikor kérhetünk útbaigazítást.