Városlista
2018. december 13, csütörtök - Luca

Hírek

2018. November 07. 23:54, szerda | PR

Ezeket jó tudni, mielőtt sarokkádat vásárolsz

Ezeket jó tudni, mielőtt sarokkádat vásárolsz

Azok, akik sarokkádat szeretnének a fürdőszobájukba, jó, ha átgondolnak néhány dolgot, mielőtt kiválasztják a megfelelő darabot. A fürdő mérete, szokásaink és a kád tulajdonságai is számítanak.

A fürdőszoba mérete

Először is a legfontosabb szempont, hogy mekkora a fürdőszobánk mérete, amibe a sarokkádat tervezzük, hiszen ennek a típusú kádnak nagyobb a helyigénye. Ha kicsi az alapterület, elképzelhető, hogy matematikailag befér a kád, de lehet, hogy ki- és beszállni már egyáltalán nem lenne egyszerű, és mellette nem lenne minimális mozgástér sem a fürdőben, amire pedig szükség van.

A szakemberek ezért azt javasolják, ha kicsi a fürdőnk, inkább helytakarékos megoldást, azaz egy aszimmetrikus kádat válasszunk, amiben már megvan az "elmerülve" fürdőzés élménye, mégsem foglal akkora helyet, mint a sarokkád. Ám, hogy ne legyen ilyen egyértelmű a döntés, a sarokkád mellett szól többek között az is, hogy kisebb méretben is elérhető már!

Szokásaink

Mielőtt kiválasztjuk a konkrét darabot, figyeljük meg a családunk szokásait. Ki, mikor használja a (legtöbbet) a fürdőszobát? Ha több fős a családunk, hányan használjuk egyszerre a helyiséget? Ha van gyermekünk, akkor mik az ő igényei? Tusolni is szoktunk és szeretünk, vagy csak kádfürdőzésben gondolkodunk? Milyenek az arcápolási, sminkelési, borotválkozási szokásaink? Hol mossuk és szárítjuk a ruhákat? Mennyi törölközőnk van?Az ezekre a kérdésekre adott válaszok továbbra is hatással vannak arra, hogy van-e elegendő hely egy sarokkádnak, hogy benne és mellette mindenki kényelmesen végezhesse a dolgait a fürdőben.

Mindent a sarokkádról

A kádak alapanyaga lehet akril, zománcozott acél, öntött műmárvány, üveg, kő vagy fa is. A legelterjedtebb a zománcozott acél és az akril. A sarokkádak esetében is azért jó, ha akrilból készültet választunk, mert mechanikailag és kémiailag is ellenálló, gyorsan felmelegszik és nagyon jól tartja a hőt, így lassan hűl ki a kádban a fürdővíz.

Egy sarokkád is lehet szimmetrikus és aszimmetrikus, amely izgalmas dizájn megoldás a belső kialakítását tekintve. Ráadásul azt is eldönthetjük, hogy a kádat kívülről mivel fedjük. Burkoljuk vagy csempézzük? Számtalan izgalmas lehetőséget rejt magában a kérdés, inspirálódjunk különböző fürdőszobai ötletekből, hogy a számunkra legvonzóbb megoldást választhassuk!

A sarokkád mellett szól még, hogy kényelmesen és könnyen lehet belőle ki- és beszállni. Ha pedig olyan modellt választunk, amelynek a középen van a lefolyója, akkor ketten is, vagy akár egy gyerekkel hárman is jól elférhetünk benne. A gyerekek amúgy is imádják a sarokkádat, mert remekül el tudnak benne pancsolni!

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 18:00, péntek | PR

Újra díjazott lett a Jánosik Kft.

Harmadszor nyerte el a MagyarBrands, másodszor pedig a Superbrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?

2018. November 07. 23:52, szerda | PR

Mit vállalhat be egy férfi a strandon?

Az erősebb nem tagjai igen sokféle viseletben jelenhetnek meg a strandon. Vannak kissé megosztó fazonok, és divatosabb fürdőnadrágok - lássuk hát a férfi divatot, vagyis, mit lehet felvenni, és mit érdemes?

2018. November 07. 23:44, szerda | PR

Melyik a leghatékonyabb és a legrosszabb iroda típus?

A szakértők már rég megmondták, hogy a hagyományos egyterű munkahely rontja a munkavállalók közérzetét, és sokkal jobban működnek más megoldások. A kutatók rangsorolták az irodákat. Ön milyen típusban dolgozik?