Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 21. 08:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Másfél éves, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2014 júniusában egy villamosmegállóból az úttestre lökött egy idős nőt Budapesten, a Baross utca és a József körútnál

- közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős. Azt írták, hogy az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt ítélték el.


A vádlott az érkező villamoshoz futott, hogy elérje azt. A megállóban legalább tíz ember tartózkodott. A férfi többeket kikerült, azonban a majdnem 90 éves sértettnek nekiütközött, aki ennek következtében a megállóban lévő korlát alatt kigurult az úttestre, ahol egy érkező autó elgázolta.

A nő különböző, összességében életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoztak neki.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta a férfit, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlottat szándékosság vezette, gondatlanságot állapított meg.

A törvényszék álláspontja szerint az elkövető elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést. A szándékosságot azért zárták ki, mert a vádlott nem úgy futott a megállóban, hogy az ott tartózkodókat szétlökdöste. Ugyanakkor számolnia kellett azzal, hogy rohanás közben valakit úgy lökhet meg, hogy az megsérül - tették hozzá.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sértett maradandó fogyatékosságot és tartós egészségromlást szenvedett, ahogy azt is, hogy a vádlottat korábban már büntették szándékos, vagyon elleni bűncselekmény miatt. Enyhítő körülményként vették azonban figyelembe a férfi fiatal korát - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.