Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 14. 07:23, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Fellendülhet az ingatlanüzlet a végtörlesztéssel, de több külföldi bank elhagyhatja a magyar piacot

Fellendülhet az ingatlanüzlet a végtörlesztéssel, de több külföldi bank elhagyhatja a magyar piacot

A Banki Hitelkárosultak Egyesülete a hitelezési piac megtisztulását várja a miniszterelnök által tegnap bejelentett intézkedésektől.

A Bankszövetség ugyanakkor még tárgyalni sem hajlandó a felvetésről, inkább jogorvoslatot keres.

A kormány egyebek közt lehetővé tenné az adósság rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztését. Galcsikné Erdősi Éva a Banki Hitelkárosultak Egyesületének elnökhelyettese a Gazdasági Rádiónak ugyanakkor kiemelte, hogy ez a lehetőség nem minden adósnak nyújt érdemi segítséget, viszont az ingatlanpiacon hozhat némi fellendülést. A pozitív adóslista összeállítását kedvezőnek tartja a szakember, hiszen ez a bankok számára is fontos információval bír.

Közben Nagy Viktor elemző azt mondta azzal, hogy a kormány támogatta a devizahitelek végtörlesztésére vonatkozó múlt pénteki bejelentését, világossá vált, hogy több százmilliárd forintos veszteség érheti a hazai bankszektort. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy ez a döntés nem ingatja meg az ágazatot; az OTP és az FHB mögött egyébként is ott áll a magyar állam. Az elemző arra számít, hogy több külföldi bank is felhagy majd magyarországi tevékenységével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.