Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 19. 17:03, kedd | Belföld
Forrás: mti/MTI/Máthé Zoltán

Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Folyamatosan lehet csatlakozni az országos szemétszedési akcióhoz

Folyamatosan lehet csatlakozni a vasárnapig tartó TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos szemétszedési akcióhoz

- hívta fel a figyelmet Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán kedden.

Hozzátette: eddig 240 ezren regisztráltak, de bárki bekapcsolódhat a mozgalomba a szelektalok.hu honlapon.

Elmondta: idén először egy hétig tart az akció és egybeesik a fenntarthatósági témáhéttel is, így a TeSzedd!-re regisztált iskolák diákjai gyakorlatba ültethetik a környezetvédelmi és fenntarthatóságról tanult új információkat is a program során. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) külön tanagyagot is kifejlesztett a fenntarthatósági témáhétre - jegyezte meg Makai Martina.

A szemétszedéshez a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosítja és a hulladékszállítást is ők intézik. Az elmúlt hét évben a TeSzedd! akció keretében 11 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek - hangzott el a műsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.