Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 29. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Gépkatasztrófa a Liszt-reptéren

Gépkatasztrófa a Liszt-reptéren

Leszállás közben megcsúszott és egy földön guruló repülőgépbe csapódott egy Boeing 737-es a budapesti repülőtéren. A környéket robbanások rázták meg, a gépeket tűz borította be a gyakorlat forgatókönyve szerint.

Csütörtökön hajnalban, forgalommentes időben tartották meg a kényszerhelyzeti katasztrófavédelmi gyakorlatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A forgatókönyv szerint egy landoló B-737-es megcsúszott a leszállópályán, s belecsapódott egy guruló Tu-154-es teherszállító repülőgépbe. A két gépet elborították a lángok, majd hatalmas robbanások rázták meg a környéket. A gyakorlaton résztvevők - a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a repülőtéri Polgári Védelem, az Országos Mentő Szolgálat, a Budapest Airport Fegyveres Biztonsági Őrsége valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei - komoly feladat előtt álltak, mivel több utas súlyosan megsérült, veszélyes rakomány, sőt egy fegyveres légimarsall is tartózkodott az egyik gépen.

Az alaposan előkészített gyakorlaton a tűzoltóknak igazi kerozintüzet kellett elfojtaniuk a kiszuperált gépek alá helyezett hatalmas tálcákból, a mentősöknek élethű „sérülteket” kellett ellátniuk, a repülőtéri polgári védelem biztosította helyszínt és a mentést, a reptéri fegyveres biztonsági őrök a magasban köröző rendőrségi helikopter reflektorfénye mellett fésülték át az erdőt a sötétben elkóborolt, halálra rémült utasok után kutatva.

A gyakorlat kétórás időtartamára be kellett zárni a budapesti repülőteret, akárcsak egy igazi katasztrófa helyzetnél - erről egyébként a légitársaságokat már időben értesítették. A gyakorlaton most először vetették be a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság két vadonatúj osztrák gyártmányú, Rosenbauer Panther típusú 6x6 összkerék meghajtású tűzoltószerét, amit a Budapest Airport vásárolt az RKI tűzoltóinak. (rá)

HavariaPress

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára