Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. December 09. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gödöllő mellől érkezik az Ország Karácsonyfája

Gödöllő mellől érkezik az Ország Karácsonyfája

A 19 méter magas, 45 centiméter törzsátmérőjű fenyő –, amelyet idén a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlott fel – december 8-tól január 6-ig díszíti a megújult Kossuth teret. A fát a parkerdő munkatársai vágják ki, majd a 19 méter hosszú és 2 tonna súlyú túlméretes szállítmányt Gödöllő környékéről rendőri felvezetéssel szállítják felállítási helyére.

December 8-án érkezik a fővárosi Kossuth térre az Ország Karácsonyfája, amelynek biztonságos elhelyezését várhatóan még aznap befejezik. Ezt követően kezdődhet a díszítés, amely a tervek szerint egy napot vesz igénybe, így december 9-től teljes pompájában áll majd az ország legnagyobb karácsonyfája.

Az ünnepi örökzöldet bordó, óarany és fehér színek uralják majd, ezeket tűzbiztos LED-sorok és fényfüzérek egészítik ki. A karácsonyfa mellett helyet kap egy betlehem és egy adventi koszorú is, amelynek gyertyái szintén tűzbiztosak.

A fenyőfa felállítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai végzik az Országgyűlés Hivatala szakembereivel együttműködve. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a feladattal, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal, erős szélben is képes stabilan tartani a fenyőfát.

Idén a Magyarország Karácsonya című rendezvény keretében december 8-tól január 6-áig díszíti a Kossuth teret az Ország Karácsonyfája. Az Országházban, pedig december 20-án hagyományosan a gyermekeké lesz a főszerep: az Országházi Gyermekkarácsonyt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az Országgyűlés Hivatala szervezi a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: