Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 17. 07:58, péntek | Sport

Gyorsasági OB: Újra a vörös bikán

Gyorsasági OB: Újra a vörös bikán

A hétvégén az ausztriai Spielbergben a Red Bull Ringen csap össze ismét az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB mezőnye a festői környezetben található pályán.

Ahogy az idény nyitó Hungaroringen, itt is négy versenyzővel áll rajthoz a Gender Racing Team. Közülük Hefler Róbert és Szabó Nikolas a bajnoki illetve a kategória tabella éléről várhatják a második versenyhétvégét.

Az osztrák F1-es pályán a GRT-s fiuknak közel negyven fős mezőnyben kell majd helytállniuk a hétvégi két futamban, melyeket talán a legifjabb versenyzőnk Szomszéd Lali vár a legjobban, aki az első hétvégén sajnos a licence körüli anomáliák és egy technikai hiba miatt végül csak nagyon keveset tudott a pályán tölteni az autóval. Lali a korábbi márkakupájában már kétszer is versenyzett itt, így a pályaismerettel nem lesz gondja „csak” az akkor megszerzett tapasztalatokat kell majd a formula autós követelményekhez átültetnie, melyben a tapasztaltabb csapattársak is nyilván nagy segítségére lesznek.

Stern Rolandnak az új technikát kell majd az ismert pályához igazítani, hiszen itt először gurulhat az új F3-assal mely a Hungaroringi OB futamgyőzelem és a másnap elszenvedett kisebb törés után a szerelőcsapatnak köszönhetően újra harcra készen várja versenyzőjét az izgalmas helyszínen.

Arra is bátran nagy tétű fogadásokat kötnénk, hogy négy versenyzőnk közül Hefler Róbert fogja a legjobban élvezni az osztrák hétvégét, hiszen egyrészt a sógorok F1-es aszfaltcsíkja az egyik kedvenc pályája, másrészt a 110%-osra sikerült Hungaroringi versenyhétvége után az MNASZ OB és a CEZ Formula Renault Kupa bajnoki tabella élén állva, maximálisan motiváltan készülhet a második fordulóra. Amennyiben az újabb Renault a Hungaroringhez hasonlóan továbbra is olyan megbízhatóan teljesít, akkor tovább növelheti a győzelmek számát és az előnyét a bajnokságban.

Viszont először száguldhat majd ezen a pályán gokartos újoncunk Szabó Nikolas aki rögtön egy kettős futamgyőzelemmel kezdte forma autós pályafutását a Hungaroringen az MNASZ Formula Renault Kupában. Az ismeretlen pályára szimulátorral készült elsősorban és természetesen ő is hagyatkozhat majd a csapattársak tapasztalataira, hogy hasonló sikerrel folytathassa, ahogy a Hungaroringen elkezdte ezt a szezont

Gender Tamás csapatfőnök is nagyon bízik a sikeres folytatásban:
„Nagyon motiváltan várjuk a következő bajnoki fordulót, hiszen a Hungaroringen egy-két ugyan eltérő jellegű, de nagyon bosszantó hibát leszámítva nagyon jól kezdtünk, nagyszerű győzelmeket aratva nagyon jól teljesítettek a fiuk, aminek köszönhetően több értékelésben is GRT-s versenyző áll a bajnoki tabella élén. A nagyszerű pálya és az igencsak népes mezőny okán is nagyon izgalmasnak ígérkezik az osztrák hétvége, így az a legfontosabb, hogy ha lehet minél jobb helyen minél több pontot szerezve minden futamon mind a négyen célba hozzák az autókat, hogy lehessen tartani vagy akár növelni a Hungaroringen megszerzett előnyt a pontversenyben. Természetesen ide külhonba is nagy szeretettel invitáljuk a magyar szurkolókat, hogy a helyszínen bíztassák a csapatot, amit nagyon megérdemelnek a fiuk, mert úgy gondolom, hogy a Hungaroringi eredmények ismét fényesen bizonyították, hogy mennyire érdemes lehetőséget adni az igazán tehetséges fiataloknak!”

Szomszéd Lali:
„Nagyon várom ezt a hétvégét, mert egy nagyon különleges pályán fogunk indulni a Red Bull Ringen, ami nagyon technikás és gyors pálya ezért is az egyik kedvencem! Megpróbálom a legtöbbet kihozni az autóból és a legjobb eredményt elérni.”

Stern Roland:
„Nagyon élveztem az első versenyhétvége első felét az új autóval annak ellenére, hogy a Hungaroring messze nem a kedvenc pályám, amit aztán a nagyon bosszantó vasárnapi kis balesetem is megmutatott. Az amiatt is megviselt, mert a szombati győzelem után sajnos vasárnap nagyon sok értékes bajnoki pontot otthagytam a korláton, amit komoly munka lesz ledolgozni. A Red Bull Ring egy nagyszerű pálya, nagyon gyors és izgalmas, az F3-assal még komolyabb kihívás lesz! Most a legfontosabb, hogy a biztos célba érkezést és az OB értékelésben a lehető legtöbb pontgyűjtést szem előtt tartva teljesítsük ezt a versenyhétvégét a nagyon erősnek ígérkező mezőnyben!”

Szabó Nikolas:
„A Hungaroringi siker után nagy motivációt kaptam. Sokat edzettem és szimulátoroztam ebben az egy hónapos “szünetben”. Nagyon várom a Red Bull Ringi versenyt, Hisz az egyik legizgalmasabb Forma1-es pályáról van szó, ami nagyon szép környezetben van. Nagyon izgalmas, hogy egy ilyen különleges helyszínen teljesíthetem a második formula autós versenyhétvégémet! Mindent megteszek azért, hogy itt is meg tudjam ismételni a Hungaroringi eredményeket!”

Hefler Róbert:
„Nagyon izgatott vagyok már az újabb versenyhétvége miatt. A kedvenc pályám következik most a Red Bull Ring. Tavaly nagyon jó élményekkel gazdagodtam itt úgy, hogy idén is hasonlóakat várok. Nagyon motivált vagyok, rengeteget készültem a Hungaroring óta. Mindig jó érzés bajnoki éllovasként érkezni egy fordulóra, így azon leszek, hogy innen is még nagyobb pont előnnyel távozzak majd.”

Hajósi Miklós

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.