Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 26. 10:52, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ha az ünnep túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg

Ha az ünnep túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg

Ha a karácsony túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg - hangsúlyozta Monostori László plébániai kormányzó az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Hozzátette: a lényeg, hogy legyünk ajándékok egymás számára. Isten is megajándékozta a világot azzal, hogy eljött a földre. Fontos, hogy ne az határozza meg gondolatunkat, mi az, ami nekünk jó lesz. Ne az önzőség, hanem az önzetlenség legyen az életünk - fogalmazott.

A karácsonyi ünnepkör kapcsán a kormányzó elmondta, a karácsony ünneplése a 4. század első felében alakult ki. Szólt arról, hogy igazából azt sem tudni pontosan, melyik évben, vagy az év melyik időszakában született Jézus. Azért a téli napfordulóhoz kötötték az ünnepet, mert úgy tartották, Jézus a "világosságunk", általa jött el a fény - fűzte hozzá.

Monostori László jelezte, hogy a karácsonyi ünnep tartalma nem változott a kezdetek óta, de a körítése igen. Később alakult ki például az adventi időszak, valamint az aprószentek ünnepe (december 28.) is, amikor azokra a betlehemi kisdedekre emlékezünk, akiket Heródes parancsára megölettek - mondta.

Címkék: ajándk, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során