Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 08. 08:50, vasárnap | Életmód
Forrás: MNO

Hármas ikreket szült a meddőnek nyilvánított vegetáriánus

Hármas ikreket szült a meddőnek nyilvánított vegetáriánus

Laura Dixon tíz éven át próbált teherbe esni. A mesterséges megtermékenyítést is kipróbálta, ám az első ciklus után veszélyesen megduzzadtak a vegetáriánus nő petefészkei, a második után pedig elvetélt.

Vegetáriánusként úgy döntött, napi három adag hússal növeli a fehérjebevitelét. Ezt követően a harmadik beültetés után egészséges hármas ikreknek adott életet, s azóta visszatért korábbi étrendjéhez.

A 34 éves nőnek a várandóssága elején megmondták, hogy óriási az újabb vetélés kockázata, illetve a veszélyes koraszülésé is. Laura ezért hússal növelte vas-, B12-vitamin- és proteinbevitelét. Korábban sosem evett húst, de a cél érdekében nekiállt csirkét, szalonnát és kolbászt enni, hogy 35 héttel később világra hozza Maxet, Masont és Miát.

A természetesen vékony alkatú kismama 32 kilót hízott terhessége alatt. Mindennap gyorséttermi reggelit fogyasztott, amihez kolbászos-tojásos muffint evett. A hús iránti sóvárgása olyan mértéket öltött, hogy napjában háromszor nyúlt csirkéért.

„Amikor az ultrahang egy harmadik kicsi szívverést talált, felkiáltottam, hogy jaj, ne. Azt hittem, mindannyiukat elveszítem. Miután egy babát is képtelen voltam kihordani, biztos voltam benne, hogy hármat végképp nem sikerülhet. Aztán egyszer csak kívánni kezdtem a húst. Napi hatszor ettem, háromszor azt. Homályos emlékeim vannak róla, hogy a férjemmel ébredés után rögtön gyorsétterembe vitettem magam. A húsfogyasztás nyilvánvalóan segített benne, hogy hozzájussak a terhesség idején szükséges tápanyagokhoz. Csak így sikerülhetett mindhárom babát egészségesen kihordanom” – emlékszik vissza a személyi asszisztensként dolgozó essexi Laura, akinél endometriózist és PCOS-t diagnosztizáltak, így az orvosok nem akartak tovább kísérletezni a megtermékenyítéssel. Két laparoszkópiás műtéttel próbálták meggyógyítani, sikertelenül.

Laura továbbra is szívesen jár gyorsétterembe, de már csak vegetáriánus fogásokat és sült krumplit rendel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.