Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 18. 19:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Harminc pincészet és ötven program várja a villányi vörösborfesztivál résztvevőit

Harminc pincészet és ötven program várja a villányi vörösborfesztivál résztvevőit

Csaknem 30 pincészet és 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 4. és 7. között 31. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban

- közölték a szervezők az MTI-vel. A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

A fesztivált csütörtök este a Punnany Massif koncertje indítja a dél-baranyai város Rendezvényterén. "Pénteken jön a REDy és a Franc, azaz a villányi borvidék két közösségi márkájának első nagyszabású bemutatkozása" - tudatták a szervezők.
Azt írták: a már ismert Villányi Franc mellett az idén kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és borkóstolás főszereplője is lesz "a könnyed és mosolygós bulibor", a villányi REDy.

Péntek este a nagyszínpadra a Lóci játszik zenekar, majd a Karthago érkezik. Szombaton szervezett pincelátogatások, borkóstolók, traktoros Ördögárok-túra, fúvószene és kóruskoncert, térzenék és táncházak sokasága várja városszerte a közönséget.

Mint ismertették, a villányi pincesortól az idén is szombaton 14 órakor indul "az ország leglátványosabb és legvidámabb" szüreti felvonulása. Este a közönség zenei szórakoztatásáról a Hooligans és Szabó Balázs Bandája gondoskodik, majd a hajnalig tartó szüreti bált is tartanak.

A szervezők ajánlása szerint a bátrabbak vasárnap 10 órától traktorra pattanhatnak és egy különleges borvidékjáró túrán vehetnek részt. A Rendezvénytér pedig a gyerekeket várja aznap Gulyás László vándormuzsikus előadásával.

A vörösborfesztiválra mintegy 20 ezer embert várnak a szervezők, akik beszámoltak arról is, hogy Pécsről és Mohácsról fesztiválbuszok, Pécs és Villány között pedig fesztiválvonat is szállítja majd a résztvevőket.

Címkék: bor, pincészet, villány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni