Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 10. 08:52, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Három és fél évre ítéltek egy zsebre bírságoló rendőrt

Három és fél évre ítéltek egy zsebre bírságoló rendőrt

Három és fél év börtönre ítélt egy saját zsebre bírságoló körzeti megbízott rendőrt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

A volt rendőr főtörzsőrmestert négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és ötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a körzeti megbízott rendőr március 20-án a 2-es számú főúton, Rétság térségében három külföldi kamionvezetőtől sebességtúllépést állítva bírságként készpénz fizetését kérte, majd a 100 eurót és 80 zlotyt eltette.

Az ügyben a volt rendőr főtörzsőrmestert a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség állította a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé. A bíróság három rendbeli "az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kérte börtönbüntetés kiszabását" - írták.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.