Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 30. 14:03, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Harrison Ford ellen vizsgálat indult légiközlekedési szabálysértés gyanúja miatt

Harrison Ford ellen vizsgálat indult légiközlekedési szabálysértés gyanúja miatt

Szövetségi vizsgálat indult Harrison Ford ellen, mert a filmsztár, aki tapasztalt pilóta, a múlt héten egy kisgéppel szabálytalanul keresztezte egy másik repülő útját egy Los Angeles-i repülőtérre való leszállásakor.

Ford pénteken landolt a Hawthorne Repülőtéren, ám szóvivője tájékoztatása szerint a leszálláskor az irányítótoronytól kapott instrukciókat félreértette, ezért keresztezte egy másik gép útját a kifutón.

„Azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért az irányítótoronytól. Személyi sérülés nem történt és az ütközés veszélye sem állt fenn” - tette hozzá Ina Treciokas szóvivő.

A szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) szerdán Ford nevének említése nélkül számolt be a történtekről. Mint közölték, egy kétüléses Aviat Husky kisrepülő vágott át a kifutón, miközben egy egy kilométerre lévő repülő éppen megállás nélküli leszállást és felszállást hajtott végre.

Az utóbbi években pilótaként több incidense is volt a 77 éves Indiana Jones-színésznek, aki évtizedek óta vezet repülőket, kisgépeket és helikoptereket is gyűjt. 2017-ben egy másik dél-kaliforniai repülőtéren véletlenül szintén rossz helyen landolt, és leszállás közben átrepült egy utasszállító fölött, amelynek fedélzetén 116 ember volt.

2015-ben a filmsztár megsérült, amikor egy II. világháborús géppel lezuhant egy Los Angeles-i golfpályára. A szövetségi vizsgálat megállapította, hogy Ford nem volt hibás a balesetben, azt motorhiba okozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára