Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Július 29. 11:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség tagjai, hét férfi és hét nő ellen emeltek vádat Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 44 éves és egy 47 éves kecskeméti nő anyagi nehézségei miatt döntött úgy, hogy Kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot árul, ehhez a fiatalabb nő kapcsolatrendszerét és az idősebb megtakarított pénzét használták fel.

A szert 0,1 grammonként ezer forintért értékesítették vevőiknek. A befolyt pénzt egyenlő arányban osztották szét egymás között egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő el nem költözött. Mintegy másfél év alatt 1,5-2 kilogramm új pszichoaktív anyagot értékesítettek, ebből legalább 15 millió forintra tettek szert.

Az értékesítést azután külön-külön is folytatták. A fiatalabb nő az ügyletbe bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát is, és egészen 2017 januárjáig ellátták vevőkörüket.

Az idősebb nő, miután lebukásuk után kiengedték a letartóztatásból, még csaknem fél évig folytatta az árusítást, majd egy közúti igazoltatás során 13 csomag új pszichoaktív anyagot találtak nála, és ismét letartóztatták.

A két nő kecskeméti rokonai, egy 48 éves és egy 55 éves férfi szintén "Kristály" értékesítésével foglalkozott családtagjaik, illetve egyikük fiatalkorú unokaöccse segítségével.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett visszaélés, kábítószer-kereskedelem, kábítószer-birtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt hét nő és hét férfi ellen emelt vádat.

A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 14:01, csütörtök | Belföld

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 12:08, csütörtök | Belföld

Már az ötezredik veseátültetést végezték el a Semmelweis klinikán

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 09:54, csütörtök | Belföld

Több milliárd forintnyi adót csalt el egy internetes kereskedőbanda

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek

2020. Február 20. 09:00, csütörtök | Belföld

Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét

Rekordszámú étteremmel és a korábbi években megszokottnál hosszabb ideig, tíz napon át várja a vendégeket márciusban a tavaszi Országos Étterem Hét, amelyre szerdától lehet asztalt foglalni.