Városlista
2020. április 10, péntek - Zsolt

Hírek

2019. Július 29. 11:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Hét nő és hét férfi ellen emeltek vádat drog miatt Kecskeméten

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség tagjai, hét férfi és hét nő ellen emeltek vádat Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 44 éves és egy 47 éves kecskeméti nő anyagi nehézségei miatt döntött úgy, hogy Kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot árul, ehhez a fiatalabb nő kapcsolatrendszerét és az idősebb megtakarított pénzét használták fel.

A szert 0,1 grammonként ezer forintért értékesítették vevőiknek. A befolyt pénzt egyenlő arányban osztották szét egymás között egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő el nem költözött. Mintegy másfél év alatt 1,5-2 kilogramm új pszichoaktív anyagot értékesítettek, ebből legalább 15 millió forintra tettek szert.

Az értékesítést azután külön-külön is folytatták. A fiatalabb nő az ügyletbe bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát is, és egészen 2017 januárjáig ellátták vevőkörüket.

Az idősebb nő, miután lebukásuk után kiengedték a letartóztatásból, még csaknem fél évig folytatta az árusítást, majd egy közúti igazoltatás során 13 csomag új pszichoaktív anyagot találtak nála, és ismét letartóztatták.

A két nő kecskeméti rokonai, egy 48 éves és egy 55 éves férfi szintén "Kristály" értékesítésével foglalkozott családtagjaik, illetve egyikük fiatalkorú unokaöccse segítségével.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett visszaélés, kábítószer-kereskedelem, kábítószer-birtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt hét nő és hét férfi ellen emelt vádat.

A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 10. 08:01, péntek | Belföld

Dömötör: mivel nincs vakcina, csak lassítani lehet a járványt

Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 csatornán.

2020. Április 10. 07:10, péntek | Belföld

Jelentősek a fagykárok a gyümölcsültetvényekben

Jelentős virág- és rügykárokat okoztak a hazai gyümölcsösökben a március végi és április eleji hideg és az éjszakai fagyok, így idén már a legtöbb gyümölcsfajnál legfeljebb csak közepes lehet a gyümölcstermés

2020. Április 10. 07:06, péntek | Belföld

Már közel 1200-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, meghalt 11 beteg

Több mint 110-en gyógyultan hagyhatták el a kórházat.

2020. Április 10. 06:29, péntek | Belföld

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a csalók

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a koronavírusos csalók, akik elsősorban pénzt, személyes adatokat és internetes jelszavakat akarnak kicsikarni áldozataikból - hangzott el az M1 csatornán.