Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 23. 07:12, kedd | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Holtan találták a Fehér Ház volt főszakácsát Új-Mexikóban

Holtan találták a Fehér Ház volt főszakácsát Új-Mexikóban

Egyheti keresés után holtan találták meg Walter Scheibet, a Fehér Ház volt főszakácsát - közölte hétfőn híroldalán a Fox News televízió.

A 61 éves férfi holttestére vasárnap egy hegyi túraútvonaltól tíz méterre bukkantak rá, mintegy három kilométerre a Yerba kanyonban leparkolt gépkocsijától. Scheib, aki nemrég költözött Floridából Új-Mexikóba, június 13-án egyedül indult kirándulni. Eltűnését a barátnője másnap jelentette be.

A vizsgálat megállapította, hogy eltűnése napjának délutánján Scheib használta mobiltelefonját annak a hegycsúcsnak a közelében, amelyre az útvonal felvezet. A meteorológiai szolgálat szerint a környéken nem sokkal később vihar söpört végig, és a telefon jeladása érzékelhetetlenné vált.

Scheib 1979-ben végzett New Yorkban, az Amerika Kulináris Intézetében. Florida és Nyugat-Virginia vezető szállodáiban dolgozott, mielőtt 1994-ben Hillary Clinton akkori first lady felfogadta az amerikai elnöki hivatal és rezidencia séfjének. A Fehér Házban egy ötfős, teljes munkaidőben és egy 20 emberből álló, részmunkaidőben foglalkoztatott csapat munkáját irányította. Feladatköre az elnöki család által szűk körben elfogyasztott ételek elkészítésétől az állami díszvacsorákig terjedt.

A főszakács a jellegzetes amerikai konyha, a korszerű ízek és a szezonális alapanyagok felhasználásának híve volt. A főztjét a Clinton és a Bush család mellett megkóstolhatta Tony Blair brit kormányfő, Jacques Chirac francia, Vicente Fox mexikói, Nelson Mandela dél-afrikai és Borisz Jelcin orosz elnök is.

"Ha az ember a Fehér Házban dolgozik, akkor tudnia kell, hogy az nem egy szálloda, egy étterem vagy magánklub. A célunk a Fehér Házban nemcsak az ételek megfőzése volt, hanem az, hogy az első családnak a normalitás szigetét biztosítsuk a nagyon-nagyon bolond világban" - mondta májusban egy lapinterjúban, amikor részt vett egy jótékonysági vacsora elkészítésében a Pennsylvania állambeli Scrantonban.

2005-ben lépett ki az elnöki szolgálatból, ami után élelmiszer-tanácsadóként, előadóként és televíziós főzőműsorok vendéként jelent meg a nagyközönség előtt, amelyet gyakran szórakoztatott a Fehér Házból hozott anekdotákkal. 2007-ben könyvet adott ki White House Chef: Eleven Years, Two Presidents, One Kitchen (Fehér házi séf: tizenegy év, két elnök, egy konyha) címmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése