Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 03. 09:23, hétfő | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Holtan találták fürdőszobájában az Oscar-díjas színészt

Holtan találták fürdőszobájában az Oscar-díjas színészt

A hírek szerint kábítószer túladagolás okozta a halálát.

Holtan találták Philip Seymour Hoffmant New York-i lakásának fürdőszobájában - közölte a Wall Street Journal. Az Oscar-díjas színész 46 évet élt. Holttestére egy forgatókönyvíró talált rá, ottani idő szerint délelőtt 11 óra 11 perckor. Három gyermeket hagyott maga után, barátnője Mimi O'Donnell jelmeztervező volt.

A USA Today szerint Seymour Hoffman heroinfüggő volt, tavaly májusban elvonókúrán vett részt az USA keleti partján. Előtte huszonhárom évig tiszta volt, de 2012 környékén sajnos visszaesett. Először csak gyógyszereket szedett, majd visszatért a heroinszippantáshoz. A TMZ szerint amikor megtalálták egy fecskendő állt ki a karjából, ez arra utal, hogy herointúladagolásban halhatott meg.

2006-ban kapott Oscart, a Capote című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő díját adták neki. Összesen négyszer jelölték Oscarra.

Philip Seymour Hoffman a New York-i Fairpontban született 1967 július 23-án. Bátyja a forgatókönyvíró Gordy Hoffman.

1991-ben a My New Gun című filmben kapta első valódi filmszerepét, de 1992-től kezdve több nagyobb produkcióban feltűnt, az Egy asszony illatában, A tehetséges Mr. Ripleyben is.

Paul Thomas Anderson rendezővel többször forgatott együtt, például a Boogie Nights, a Magnolia vagy a Punch-Drunk Love című filmekben.

A színész halálhírére azonnal többen reagáltak a Twitteren. „Philip Seymour Hoffman nemcsak egy zseniális színész volt, de egy kedves, nagyszerű férfi is. RIP" – írta profilján Andie McDowell színésznő. Twitteren nyilvánította ki részvétét Kat Dannins amerikai színésznő és a Pókembert alakító Andrew Garfield is.

„RIP Philip Seymour Hoffman. Lesújtó hírek. Igazi tehetség volt a filmiparban" – írta. Steve Martint sokkolta Hoffman halálhíre. „Ha nem láttátok őt Willy Lomanként, akkor minden idők Willy Lomanjéről maradtatok le" – tette hozzá. P. Diddy is részvétet nyilvánított.

„Az élet rövid..ünnepeld és értékeld MINDEN pillanatát, amit kapsz. ROP Philip Seymour Hoffman" – írta Twitteren. Justin Timberlake is csak nemrég értesült a hírről, őt is lesújtotta a színész halála. „Milyen egy kivételes tehetségű színész volt. RIP" – gyászolt nyilvánosan Timberlake.

Címkék: halálozás, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára