Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 24. 19:42, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
---------------------------
A Brit-szigetek és Oroszország fölött egy-egy anticiklon helyezkedik el, ezeken a területeken napos, és tartósan borult, párás, ködös tájak egyaránt előfordulnak. A Skandináv-félsziget fölött sekély ciklon örvénylik, ezért arrafelé borult az ég, és többfelé fordul elő havazás, havas eső. Olaszország fölött is ciklon örvénylik, emiatt a mediterrán térségben, a Balkán-félszigeten és a Kárpát-medence területén is sok a felhő, és sokfelé esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon már csak 0, -5 fok között, sőt Lappföldön már csak -10 fok körül alakul. Másutt 3 és 10 fok közötti a jellemző délutáni maximum-hőmérséklet, de az Égei-tenger partvidékén még 20 fok köré is felmelegszik délutánra a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé egyre hidegebb levegő áramlik, ezért hétfőn az esőt egyre többfelé váltja fel havas eső, havazás, és a szél is nagy területen fokozódik viharossá.

Várható időjárás hétfő estig
----------------------------
Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de vasárnap délkeleten, hétfőn az Alpokalján rövid időszakokra a nap is kisüthet. Hétfő hajnalig sokfelé várható ismétlődő eső, majd a Dunántúlon fokozatosan megszűnik a csapadék, és az eső egyre több helyen átválthat havas esőre, hóra. Napközben a Dunántúl északi és középső tájain csak helyenként fordulhat elő hózápor, a Szécsény-Szeged vonaltól keletre pedig lassan mindenütt eláll az eső. Ugyanakkor a középső területeken az esőt egyre inkább havas eső, hó váltja fel, miközben a csapadékzóna dél felé húzódik. Vasárnap délutántól előbb csak a Dunántúlon, majd estétől már sokfelé megerősödik, az éjszaka második felétől kezdve egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira, északira forduló szél. Hétfőn délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 5 fok között várható, de napközben már ennél hidegebb lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk