Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 31. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így alakulnak jövőre a családtámogatások

Így alakulnak jövőre a családtámogatások

Több pénz marad a családoknál jövőre - ígéri a kormány. Jövőre ezért öt pontból álló családtámogatási akciótervet indítanak. Ennek részeként januártól a 2015-ben először házasodók adókedvezményben részesülnek. Ők első gyermekük születéséig, de legfeljebb két évig kapják a havi ötezer forintos összeget - hangzott el azInfoRádióösszeállításában.

Jövőre könnyebb lesz lakáshoz jutniuk a családoknak. Az átnevezett szocpolt, vagyis a családi otthonteremtési kedvezményt már az egy gyermekes családok is igényelhetik, ráadásul nemcsak új, hanem már használ lakás vásárlásakor. A támogatás maximális összege - a vállalt gyermekek számától és az igényelt lakástól függően - 3 millió 250 ezer forint lehet. Ez az intézkedés viszont csak júliustól lép életbe.

A kormány a nők munkába állását is segíti, azzal, hogy a részmunkaidőben dolgozó kisgyermekes szülő után ugyanúgy 100 ezer forint bruttó bérig járna az adókedvezmény a munkáltatóknak, mint a teljes munkaidősök esetében. A három- vagy több gyermekeket nevelő szülők esetében pedig 3 helyett már 5 évig kell kötelezően biztosítania a munkáltatónak a részmunkaidős foglalkoztatást, ha ezt kérik.

Az akcióterv keretében megmarad a családi adókedvezmény, de a kétgyermekes családokét a jelenlegi gyermekenkénti 10 ezer forintról 2019-re 20 ezer forintra növelik. Az emelés folyamatos, az intézkedés 2016-tól indul el.

A családtámogatási program ötödik eleme a kisgyermekek napközbeni elhelyezéséhez kapcsolódik. A kormányzati cél, hogy a jelenlegi 42 ezerről 2018-ra 60 ezerre emelkedjék a bölcsődei férőhelyek száma. Ezért tavaszig ezer férőhelyet hoznak létre uniós forrásból, majd a következő években további 6400 -at.

A bővítésre szükség is van, ugyanis jövő szeptembertől kötelező lesz a hároméves gyerekeknek az óvodai elhelyezését biztosítani, ezzel együtt a kormány a családi pótlék folyósítását az óvodába járással köti össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.