Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 07. 10:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) és a LearningChess együttműködésének eredményeként szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek a LearningChess online tananyagai.

Az MSSZ tájékoztatása szerint a LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktató rendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskolák részére az online sakksuli program keretében.

A program célja a magyar sakkozás utánpótlásbázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás. "A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is" - áll a közleményben.

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven, így közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakkleckét vagy 3000 többváltozatos taktikai fejtörőt. A tanulásmenedzsment rendszerben követhető a tanulók fejlődése, a központi menedzsmentrendszerben pedig helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.

A leckék angolról magyarra fordítását a Magyar Sakkszövetség szervezte önkéntesek bevonásával. Az online sakksuli programba edzők és tanárok a sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.

Címkék: online, sakk, sakksuli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.