Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Innovatív tananyag: közösségi oldalon készülhetnek a diákok az érettségire

Innovatív tananyag: közösségi oldalon készülhetnek a diákok az érettségire

A történelem érettségire való felkészülést segíti a Diákhitel Központ egy hete elindult online kampánya. A fiatalok által látogatott közösségi felületen egyfajta oktatási segédletet kínál a Társaság a játszva tanulni vágyó végzősök számára. A könnyen áttekinthető történelem érettségi tételeket tíz héten keresztül sajátíthatják el a középiskolások, az érettségi vizsgákra való felkészülés jegyében.

A fiatalok napi rutinjának meghatározó elemét, a facebook használatot kapcsolja össze a tanulással a Diákhitel Központ egyedülálló kezdeményezése, mellyel a végzős középiskolásokat segíti a történelem érettségire való felkészülésben. A tíz héten át tartó sorozat folyamán, hetente három kidolgozott történelem tétellel találkozhatnak a diákok a közösségi felület idővonalán kidolgozva. A témákat a lexikális adatok mellett videók, képek, kreatív tartalmak teszik könnyen emészthetővé és érdekessé az érettségi előtt állóknak.

A történelem érettségi tételek tematikájára szabott applikációt használó diákok, heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást az elsajátított tudásukról. Az egyes fordulókban résztvevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente 2 darab iPod Shuffle 2 GB zenelejátszóval, a játék végén pedig egy iPod Touch 32 GB zenelejátszóval lehetnek gazdagabbak.

Az online felületen elérhető tudásanyag a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói és Foki Tamás, igazgató-helyettes, vezető történelem tanár nevéhez fűződik, ez egyértelműen garanciát jelent a tételek minőségét illetően is. A történelem fakultáción résztvevő középiskolások számára komoly feladatot és kihívást jelentett a tételek elkészítése, azok közérthető összegzése, summázása.

Foki Tamás elmondta, hogy a történelem érettségi mindenkinek kötelező feladat. „Az új típusú érettségiben egyaránt mérik a tárgyi tudást és a különböző források - szövegek, képek, térképek, ábrák - feldolgozásához szükséges találékonyságot, lényegkiemelő készséget, kommunikációs képességet. A történelem érettségi alkalmazással olyan szituációt állítunk elő, ami hasonlít majd a szóbeli érettségiére. Ráadásul mindezt a fiatalok által naponta használt közösségi felületen!”

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kiemelte: „Az érettségi belépő a felsőoktatásba, a tudatos jövőtervezés fontos állomása. A hallgatókat segítő pénzügyi szervezetként az egyetemi évek előtt álló középiskolásoknak ebben a komoly megmérettetésben szeretnénk segíteni a most induló kampányunkkal.”

Az applikáció elérhetősége: https://www.facebook.com/diakhitel/app_125887730932067

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.