Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 26. 17:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Ismét másodfokú riasztásokat adtak ki több megyére

Ismét másodfokú riasztásokat adtak ki több megyére

Több megyében ismét másodfokú riasztásokat adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintik a másodfokú riasztások. Ezeken a területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Szintén a felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Zivatarveszély miatt az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: előbb a hegyvidéki területeken (Északi-középhegység), majd főként az Alföldön várható több helyen zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból a Dunától keletre (a leginkább északkeleten) helyenként felhőszakadás valószínű. Egy-egy helyen jégeső is lehet, a zivatarokhoz átmenetileg erős, esetleg viharos szél társulhat. A Dunántúlon kevesebb helyen várható zivatar, de azok és a délután északnyugatra érkező gyengülő fronton kialakuló záporok idején viharos, óránkénti 60 kilométeresnél erősebb lehet a szél.

Éjjel és reggel főként az ország keleti, északkeleti harmadában valószínű helyenként zivatar, nagy mennyiségű csapadék kíséretében. Hétfőn délután, este az ország északkeleti felén (körülbelül a Salgótarján-Szeged vonaltól északkeletre) szórványosan, másutt kis eséllyel elvétve lehet zivatar, amelyet néhol viharos széllökés, felhőszakadás és jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.