Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 11. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Ismét rengett a föld Japánban

Ismét rengett a föld Japánban

A Richter-skála szerinti 7-es erősségű rengést észleltek Japán északkeleti térségében, nem messze Fukusimától.

A földmozgások epicentruma a tengerfenéken volt, a partot azonban csak tíz centis tengerár érte már el – a cunamiriadót ezért le is fújták.

A földrengés helyi idő szerint vasárnap reggel 10 órakor történt, és tengerfenék tíz kilométeres mélységéből indult - ugyanabban a körzetből, ahonnan a márciusi, 22 ezer halálos áldozatot követelő, 9-es erősségű rengéssorozat is. A mostani földmozgás azonban gyengének bizonyult, a partokat alig 10 centiméteres szökőár érte el –az előre jelzett fél méteressel szemben- így visszavonták a cunami riasztást. A fukusimai atomerőmű környékén a rengés után ideiglenesen leállították a mentési munkálatokat és evakuálták az ott dolgozókat; újabb károkról nem érkezett hír. Úgy tudni, a földmozgásnak nincsenek áldozatai vagy sérültjei sem.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: japán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.