Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 15. 07:12, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Isztambulból döntenék meg a Facebook uralmát

Isztambulból döntenék meg a Facebook uralmát

Salamworld (Helló, világ!) néven muszlim közösségi oldalt indít befolyásos üzletemberek egy csoportja Isztambulban.

A honlap célja, hogy a Facebook egyeduralmát megdöntve a legnépszerűbb közösségi hálóvá váljon az iszlám világon belül – írta honlapján a Hürriyet című török napilap.

A Salamworld 15 nyelven – köztük törökül, arabul, angolul, franciául, oroszul, perzsául és kurdul – lenne elérhető, és a többi közt Kairóban, Londonban, Moszkvában, Dubajban, New Yorkban, valamint a legtöbb muszlim lakossal rendelkező Indonéziában nyitna irodát. Az oldal mottója: Semmi politika, semmi tilalom, semmi korlát.

A Salamworld orosz és török üzletemberek tulajdona, akik 15 millió dollárból indítják el a honlapot, majd a következő két évben további 40 millió dollárt fektetnek fejlesztésekbe. A projektben a világ minden tájáról – Németország, Azerbajdzsán, India, Pakisztán – származó önkéntesek vesznek részt.

A honlap készítőinek célja, hogy az oldal 3 éven belül elérje a 100 millió felhasználót, és megpróbálja egybeolvasztani a modern iszlám közösséget. A célközönségbe fiatalok, értelmiségiek és az iszlámra kíváncsi nem muszlimok tartoznak. Az interneten eddig mintegy 100 ezren jelezték érdeklődésüket a közösségi háló iránt, amely gőzerővel készül a jövő áprilisi nyitásra. Az oldalon különféle könyvek, leckék, iszlám enciklopédia, játékok és videók várják majd az érdeklődőket.

A Salamworld azért nem mulasztotta el, hogy regisztráljon legfőbb riválisának, a több mint 600 millió felhasználóval rendelkező Facebooknak az oldalán, ahol egyelőre csekély érdeklődés – mindössze 11 lájk – kíséri tevékenységét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.