Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 09. 06:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Jogerősen elítélték a fiát vezetni engedő férfit

Jogerősen elítélték a fiát vezetni engedő férfit

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Kiskőrösön azt a férfit, aki tavasszal kétszer is engedte autót vezetni hatéves gyermekét és ezt közvetítette az interneten.

Két év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése miatt a Kiskőrösi Járásbíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő csengődi férfit - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék pénteken az MTI-t.

A járásbíróság megállapította, hogy a férfi 2020. március végén és április elején egy-egy alkalommal Csengőd külterületén megengedte gyermekének, hogy egy automata váltós személygépkocsit vezessen, miközben ő a mellette lévő ülésen ült. A kisfiú a forgalommentes útszakaszon csaknem két-két kilométert vezetett, amit az apa egy közösségi oldalon élőben közvetített.

Az ügyészség szerint a férfi azzal, hogy a gyermeknek megengedte a vezetést, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését.

A bíróság a 37 éves férfi bűnösségét korábban tárgyalás nélkül már megállapította az említett bűncselekményekben, és akkor egy év - két év próbaidőre felfüggesztett - börtönt, valamint egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki rá. Büntetését a férfi akkor nem fogadta el és tárgyalás tartását kérte.

A Kiskőrösi Járásbíróság most súlyosította korábbi döntését. Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.