Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2018. Július 06. 16:26, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Jogsi nélkül gázolt, majd elhajtott – már 14-szer kapták el eddig

Segítségnyújtás elmulasztásának a vészhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy 22 éves örkényi férfi ellen,

aki tavaly októberben autójával Kecskeméten szabálytalanul közlekedve elütött, és az úton hagyott egy kerékpárost.

A 22 éves örkényi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt soha nem is szerzett, ennek ellenére az elmúlt két évben közlekedési szabálysértések miatt 14-szer vonták felelősségre. A vádlott tavaly október 11-én reggel 7 órakor Kecskeméten, derült időjárásnak megfelelő, jó látási viszonyok közepette közlekedett az általa vezetett járművel.

Egy útkereszteződéshez érkezve nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról, elektromos kerékpáron érkező férfinek. A vádlott az útkereszteződésbe behajtva az elektromos kerékpár jobb oldalának ütközött, mely miatt a kerékpáros elesett, és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.
A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó előírásait.

A balesetet követően a vádlott az úttesten fekvő sértettet és kerékpárját kikerülve kocsijával a helyszínről elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült férfinek.

A többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 06:25, hétfő | Kék hírek

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de azokat a vételár átutalása után nem juttatta el a vevőknek

2020. Április 05. 08:25, vasárnap | Kék hírek

Ketten is meghaltak egy galgamácsai balesetben

Ketten életüket vesztették és hárman megsérültek abban a balesetben, amelyben egy autó Galgamácsa és Iklad között lesodródott az úttestről, majd a vasúti pályára zuhant - közölte a rendőrség honlapján szombaton.

2020. Április 05. 07:34, vasárnap | Kék hírek

Bedrogozva motorozott és kábítószer is volt nála

Befejezte a vizsgálatot a Balatonfüredi Rendőrkapitányság annak a 29 éves férfinak az ügyében, aki ellen kábítószer birtoklása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt folyt nyomozás.

2020. Április 04. 13:01, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy öttagú betörőbandát Zalában

Az ország több településén betöréses lopásokat követett el egy öttagú társaság, a gyanúsítottak közül három embert letartóztatott, kettő ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.