Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 29. 13:28, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön a plázastop,a tankönyvellátás állami közérdekű feladat lesz

Jön a plázastop,a tankönyvellátás állami közérdekű feladat lesz

Jövőre az ideinél 16 milliárd forinttal kevesebbet fordít a közösségi közlekedés támogatására az állam.

Így döntött az Országgyűlés, de arról is határoztak, hogy a foglalkoztatást helyettesítő támogatás ezentúl nem az öregségi nyugdíj legkisebb összegével, hanem annak 80 százalékával egyezik majd meg.

A felsőoktatási törvény kiegészül azzal, hogy az új hallgatók létszámkeretének intézmények közötti elosztását és az intézményi keretszámokat az illetékes tárca vezetője határozza meg. Az Országgyűlés döntött arról is, hogy januártól tilos 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket és bevásárlóközpontokat építeni, vagyis életbe lép a pálzastop, amely 2014 végéig lesz érvényben, a tankönyvellátás pedig állami közérdekű feladat lesz. A képviselők megszavazták a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítását, vagyis Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat néven egyesül a jelenleg működő két katonai titkosszolgálat, a Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal.

Döntöttek arról is , hogy az Országos Bírósági Hivatal elnöke újraválasztható, ha lejár a megbízatása, ha pedig a parlament addig nem talál a helyére új elnököt, mandátuma az utódja megválasztásáig meghosszabbodik.A bírósági hivatal elnökének feladata lesz a többi között, hogy - az ügyek ésszerű időn belüli elbírálása érdekében - másikat jelöljön ki a leterhelt bíróság helyett annak kérésére vagy a legfőbb ügyész indítványára.

Magyarországon folytatni kell azokat a mély szerkezetei átalakításokat, azokat a reformokat, amelyek a Széll Kálmán tervvel elindultak – ezt mondta a Parlamentben a nemzetgazdasági tárca államtitkára. Cséfalvay Zoltán szerint ezzel együtt minden olyan eszközre szükség van, amely jövőre segíti a gazdasági növekedést.

A Fidesz-frakció támogatja, hogy a jövő évi büdzsébe betervezett 200 milliárd forintos tartalék csak jövő év októberétől legyen felhasználható. Lázár János frakcióvezető megerősítette, hogy az ország jövő évi gazdasági növekedési várakozásait a német GDP-re vonatkozó végső előrejelzés fogja meghatározni. A politikus úgy látja, hogy a jövő évi magyar költségvetés érdemi módosítására nem lesz szükség.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.