Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 28. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövő héttől ismét igényelhető az iskolatej-támogatás

Jövő héttől ismét igényelhető az iskolatej-támogatás

November 2-től lehet benyújtani a támogatási kérelmet.

A 2011. szeptember 1. és 2011. október 31. közötti szállítási időszakra személyesen vagy postai úton a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltséghez – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

Ebben az évben 800 millió forint jut az iskolatej program támogatására. Ennek feltételeit a 2011. évi iskolatej program szabályozásáról szóló 44/2010. (XII. 22.) VM rendelet rögzíti. Az intézményfenntartókon túl idén már azok a tejfeldolgozók is igényelhetnek támogatást, akik piaci lehetőséget látnak a programban. A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük figyelembevételével a rendelet három csoportba sorolja, ami alapján 20, 50 vagy 100 százalékos támogatást kaphatnak az iskolatej programra. A program keretében a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások illetve az iskolások.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2/2011. (I.13.) számú közleménye szerint támogatás a 2011. szeptember 1. és 2011. október 31. (IV. időszak) közötti időszakban kiszállított tejtermékek után igényelhető.

A támogatási kérelmet és ezzel egyidejűleg az adott időszakra vonatkozó számlák másolati példányait és azok összesítőjét az adott szállítási időszakot követő harmadik hónap utolsó napjáig kell benyújtani személyesen vagy postai úton a kérelmező székhelye szerint illetékes megyei MVH kirendeltséghez.

A támogatás igénybevételéhez fontos tudni, hogy támogatási kérelmet csak az említett rendelet 5. §-a szerinti jóváhagyási kérelemmel rendelkező kérelmező nyújthat be. A jóváhagyással nem rendelkező kérelmezőnek az MVH közlemény 1. számú mellékletében közzétett jóváhagyási kérelmet kell benyújtania. A kérelmező köteles továbbá a megkötött szállítási szerződés másolati példányát a szállítási időszak kezdetét követő tizenöt napon belül, a szerződésmódosítás másolati példányát pedig a megkötésétől számított tizenöt napon belül benyújtani az MVH-hoz – emlékeztet a Magyar Agrárkamara.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni