Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 29. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: HírTV

Éjszaka is folytatódtak a zavargások

Éjszaka is folytatódtak a zavargások

Éjszaka is folytatódtak a zavargások a görög parlament környékén. Az összecsapásokban nyolcan sérültek meg.

 

 A fiatal tüntetők köveket dobáltak a törvényhozás épületét védő rendőrök felé, akik könnygázgránátokkal válaszoltak. Az összetűzésekben nyolc ember megsérült, néhány tüntetőt pedig fulladás miatt kellett ellátni.

Becslések szerint Görögországban a fiatalok negyven százaléka munkanélküli, és véleményük szerint az újabb megszorító intézkedések a mélyszegénység felé taszítják őket. A görög parlament várhatóan szerdán szavaz a legújabb megszorítócsomagról, amelytől a kormány 28 milliárd eurós megtakarítást vár. A csomag elfogadásától függ, hogy Görögország lehívhatja a tavaly jóváhagyott 110 milliárd eurós készenléti hitel utolsó részletét. (da)

hírTV

Címkék: görögország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).