Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Kamionszám viszik a tokaji szőlőt a szlovákok

Kamionszám viszik a tokaji szőlőt a szlovákok

Még csak a szüret kezdetén vagyunk, de máris megjelentek a kétszeres árat ajánló és azonnal fizető szlovák felvásárlók a Tokaj-hegyaljai borvidéken – írja a Magyar Nemzet.

Javában zajlanak az egyezkedések, majd az üzlet megkötése után kamionszám viszik ki az országból a sok ezer mázsa szőlőt. A hazai termésből azután az a szlovákiai tokaji is elkészíthető, amivel kapcsolatban több éve tartó nemzetközi küzdelem zajlik a két ország között.

Jól fizetnek a szlovákok, ezért a Tokaj-Hegyalján termett szőlő egy része idén szomszédunkhoz kerül – állítják a helybéli gazdálkodók, akik szerint a magyarországi árak kétszeresét fizetik az északról érkező felvásárlók. Rózsa Ferenc tállyai bortermelő a Magyar Nemzetnek elmondta: örülnek, ha el tudják adni jó áron a portékát, így legalább nyereségük lesz, s biztosítottnak látszik a tokaj-hegyaljai szőlőtermelés jövője. (pr)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.