Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2020. Április 28. 09:21, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kardos Norbert: Piros, és nagyon megy!

Kardos Norbert: Piros, és nagyon megy!

Kardos Norbi igyekszik minden lehetőséget kihasználni a quadozásra, és gőzerővel készül a 2020-as szezon hátralévő versenyeire. Sőt, új géppel támad az éven!

Szia Norbi! Legutóbbi beszélgetésünk óta eltelt néhány hónap. Ha jól emlékszem tavaly novemberben beszéltük utoljára. Mivel töltötted az elmúlt időszakot? Volt lehetőséged edzeni?

- Sziasztok! Igen, valóban régen beszéltünk már. Az elmúlt időszak – mint minden évben ilyenkor – a motorok építéséről és felkészítéséről szólt. Volt lehetőségünk egy kicsit edzeni, de nem olyan mértékben, mint ahogy szerettük volna…

A koronavírus járvány eléggé áthúzta sok versenyző és csapat 2020-as terveit... Téged mennyire érint a kialakult helyzet?

- Nyilván, mint minden versenyzőt, engem is érint a jelenlegi helyzet. Főleg, hogy az elmúlt években megszoktam, hogy a tavasszal és ősszel szinte minden hétvége versenyzéssel telik.
Sajnos a tavaszi szezon elmaradt. Nagyon remélem, hogy őszre helyre áll a rend, és ismét rajthoz tudok állni!

Milyen tervekkel vágtál neki 2020-as szezonnak?

- Tavaly a Short Track-ben nem sikerült megvédenem a 2018-as bajnoki címemet, ezt az idén szerettem volna.
Valamint a Country Quad-ban is szerettem volna megszerezni az első helyet, szóval nagy terveim voltak erre az évre…

Tavaly eladtad a KTM-et, és az utolsó versenyen a Suzukival álltál rajthoz. Az évet a Suzukival tervezted, vagy más géppel?

- Igen, tavaly az utolsó Short Track futamon a Suzukival álltam rajthoz, de ez a motor nem ilyen jellegű versenyre van felkészítve, az csak egy szükségmegoldás volt.
A Suzuki továbbra is megmarad a Country Quad versenyekre, Short Track-re pedig építünk egy új gépet.

Mesélj egy kicsit erről az új gépről…

- Piros, és nagyon megy! Többet egyelőre nem árulhatok el!
A viccet félre téve, úgy néz ki, hogy sikerült egy nagyon jó motort összeraknunk.
Egy Honda TRX 450-be raktunk bele egy CRF 450 cross motor blokkot. Ez már gyárilag is egy erősebb blokk, mint a quad-ban. És még ezt fűszereztük néhány aprósággal.
Persze még finomítani kell 1-2 beállítást, de az irány jó, az eredmények nagyon kecsegtetőek!

Tudtok azért edzeni, vagy teljesen a háttérbe szorult a quadozás?

- Természetesen korlátozottak a lehetőségeink, néhány pálya be van zárva. Illetve van, ahol csak limitált számban lehet menni. Most inkább túrázni járunk.

Ha az információim pontosak, új taggal bővül a Speed Rally Team quad szekciója, méghozzá egy számodra nagyon kedves személlyel. Kiről van szó?

Igen! Ez évtől a párom, Matus Gabi is tagja a csapatnak! Nagyon örülök neki, hogy sikerült megszerettetnem vele ezt a sportágat, az pedig külön szuper, hogy egy csapatban versenyezhetek vele!
Büszke vagyok a teljesítményére, hajrá Szívem!

Köszönöm szépen a beszélgetést Norbi. Reméljük, hogy hamarosan túl leszünk ezen az időszakon, és helyre áll a rend!

- Én is köszönöm! Előbb utóbb biztosan vége lesz ennek az időszaknak, és ismét rajthoz állhatunk! Addig is kitartást mindenkinek!

Reklámpartnereink:
Király-Szerszám Kft., Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Central Tréning Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft.

Címkék: motorsport, quad

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020. Május 18. 18:12, hétfő | Sport

Végre újra a valódi versenypályán!

Év elején nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok várakozás után a Gender Racing új F4-es versenyautója lesz az első, ami idén először felgurulhat körözni a Hungaroring aszfaltjára a fránya COVID okozta kényszerszünet után.