Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 13. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kecskemét a legromantikusabb város Magyarországon

Kecskemét a legromantikusabb város Magyarországon

Virág, csokoládé, pezsgő – a legtöbb szerelmes úgy hiszi, szíve választottját leginkább ezekkel hódíthatja meg. A Valentin-napot megelőző hetekben a Tesco eladási statisztikáiban is ezek a termékek foglalják el az első helyeket. A Tesco áruházakban – a lakosok számához viszonyítva - a legnagyobb mennyiségben Kecskemét városában fogy ezekből az árucikkekből, míg ezen statisztika alapján a győriek tűnnek a legkevésbé romantikusnak.

Kecskemét lakosai nemcsak több romantikus ajándékot vásárolnak, mint más városok lakói, de jobban is készülnek az eseményre. Kedveseik számára már február 14. előtt kitalálják és beszerzik a szerelmüket jelképező apró ajándékokat.Hazánk városai közül Győr a legkevésbé romantikus város. A Valentin-napi ajándékok vásárlásakor a győriek bizonyultak a legszűkmarkúbb szerelmeseknek.

„Nagyon sokan, túlnyomórészt a férfiak, az utolsó pillanatig halogatják a szerelmes ajándékok vásárlását. De a Valentin-nap láthatóan a kecskeméti lakosok életében számottevő esemény, amire már jóval az ünnepnap előtt elkezdenek készülődni” – mondta Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hasonlóan Kecskeméthez, a Balatonföldváron és Mezőberényben élők is fontosnak tartják, hogy apró ajándékkal kedveskedjenek szeretteiknek az év legszerelmesebb napján.

Más a helyzet Baján és Kazincbarcikán, hiszen Győr után ezek a városok állnak a legkevésbé romantikus városok listájának 2. és 3. helyén. Ezekben a városokban költenek az emberek a legkevesebbet Valentin-napi meglepetésekre.

Abban az esetben, ha a listán szereplő települések lakói javítani kívánnak az említett statisztikán, a Tesco számukra idén nagyon jó alkalmat kínál erre: az ország valamennyi áruházában széles választékot kínál kedvező áron virágcsokrokból, cserepes növényekből, édességekből (csokoládék, szív alakú torták, KISS és LOVE feliratú sütemények), pezsgőkből és romantikus hangulatot teremtő árucikkekből (gyertyák, mécsesek, illatosítók).

Magyarország 10 legromantikusabb városa:

1) Kecskemét
2) Balatonföldvár
3) Mezőberény
4) Üllő
5) Dorog
6) Veszprém
7) Miskolc
8) Celldömölk
9) Mosonmagyaróvár
10) Abony

Magyarország 3 legkevésbé romantikus városa:

1) Győr
2) Baja
3) Kazincbarcika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.