Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 17. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Kemény Dénes a vízilabda-szövetség új elnöke

Kemény Dénes a vízilabda-szövetség új elnöke

Kemény Dénes, a férfi válogatott e hónap végéig hivatalban lévő szövetségi kapitánya lett a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új elnöke.

A nemzeti csapatot sorozatban háromszor is olimpiai aranyéremig vezető szakvezetőt az MVLSZ vasárnapi tisztújító közgyűlésén választották meg a sportág első számú irányítójának.
Kemény kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Gergely István ellenében diadalmaskodott a voksoláson 133-108 arányban. Megbízatása négy évre szól.
Az eddigi elnököt, Martin Györgyöt örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.
Kemény Dénes a voksolást követően arról beszélt, hogy tisztában van vele: nagyon nagy a felelősség, és megpróbál megfelelni a feladatnak.
"Büszkévé tesz, hogy akik bennem gondolkodtak, saját meggyőződésből tették ezt, én magam semmilyen lobbitevékenységet nem folytattam" - fogalmazott az új elnök, aki egyik első és legfontosabb feladatként a várhatóan legalább 100 milliósra becsült deficit ellensúlyozását jelölte meg.
"Mielőbb meg kell találni azt a támogatót vagy támogatókat, akik ezt a lyukat betömik" - mondta Kemény Dénes.
Gergely István, valamint Faragó Tamás és Szivós István mellett egy további - háromszoros - olimpiai bajnok, Molnár Tamás is bekerült az újjáválasztott elnökségbe, amelyben a leendő főszponzornak fenntartva egy helyet üresen hagytak.
Az elnökség további tagjai Kemény Dénes mellett: a társelnök Beck György, az alelnök Tóth Sándor, valamint Kovács István, Pázmányi Gábor, Novák Ferenc, Juhász György, Boros Tamás, Halmos R. Péter, Hoffmann Tamás és Magyar József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.