Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 30. 04:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Kémthrillerben játszik együtt Harrison Ford és Anthony Hopkins

Kémthrillerben játszik együtt Harrison Ford és Anthony Hopkins

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségre (NSA) nézve terhelő információkat kiszivárogtató brit hírszerzőről szóló thrillerben játszik együtt Harrison Ford és Anthony Hopkins,

a két világsztár mellett Natalie Dormer, Paul Bettany és Martin Freeman is szerepel az Official Secrets című produkcióban.

A film Marcia és Thomas Mitchell 2008-ban megjelent The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion című könyvén alapszik. A megfilmesítési jogokat az UTA Independent Film Group szerezte meg.

Az Irak elleni invázió 2003-as megindítása előtt Katharine Gun (Natalie Dormer) fiatal brit hírszerzőt letartóztatták, miután bizalmas információkat szivárogtatott ki az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség állítólag illegális tevékenységeiről a The London Observer újságírójának, Martin Brightnak (Paul Bettany).

A nő letartóztatása vezető hír volt világszerte. A filmben Bright minden követ megmozgat, hogy kiszabadítsa Gunt, majd idővel rájön, hogy mindkettejük élete veszélyben forog. Martin Freeman a The Observer külpolitikai szerkesztőjét, Hopkins egy nyugalmazott brit tábornokot, Ford a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) ügynökét fogja alakítani a filmvásznon.

A mozit Justin Chadwick (Mandela: Hosszú út a szabadságig, A másik Boleyn lány) rendezi a Sara és Gregory Bernstein által adoptált forgatókönyv alapján. A forgatási munkálatok májusban kezdődnek Nagy-Britanniában - írta a Hollywood Reporter portál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára