Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 02. 10:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kenőpénzért nem ellenőrizte a kamionokat két tompai határőr

Kenőpénzért nem ellenőrizte a kamionokat két tompai határőr

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség két pénzügyőr ellen, aki 2016 augusztusában a tompai határátkelőhelyen kilépő teherautókat kenőpénz fejében nem ellenőrizte

– közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A közleményben azt írták, a két pénzügyőr főtörzsőrmesterként és törzszászlósként teljesített szolgálatot, feladatuk a nemzetközi áru- és utasforgalom, az árut tartalmazó raktér, a csomagolás sértetlenségének, azonosítási jeleinek és a vámzár ellenőrzése és a szállítóeszközök rendszámának, konténerszámának vizsgálata volt. Továbbá meg kellett állapítaniuk, hogy a raktéren kívül található-e áru, valamint a vámterületre be- és kilépő, üresnek jelzett szállítóeszköz valóban az-e.

A vádlottak augusztus 25-én a kilépő teherforgalom okmánykezelését és szemlészi tevékenységet végeztek a kilépő oldali sáv záró-ellenőrző fülkéjében. Ennek során a főtörzsőrmester 41, a törzszászlós 29 esetben önállóan, 32 jármű esetében együttesen végezték a járművek, áruk végponti ellenőrzését, valamint Szerbiába történő kiléptetését - olvasható a közleményben.

A főtörzsőrmester az általa kiléptetett 73 teherjármű közül egy, társa a kiléptetett 61 jármű közül három esetben végzett vizsgálatot - tették hozzá.

A vádlottak a kiléptetett tehergépjármű vezetőjétől legalább öt eurót fogadtak el azért, hogy az ellenőrző vizsgálatot ne végezzék el. Az átvett készpénzt a szemlész fülkében lévő lemezkazettába tették, amelyből a lebukásukkor egy 10 eurós és kilenc 5 eurós bankjegy került elő – írták.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat mint társtetteseket hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott