Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 05. 19:54, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kényszerítés és rágalmazás miatt feljelentést tett Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere

Kényszerítés és rágalmazás miatt feljelentést tett Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere

Kényszerítés bűntettének kísérlete és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést tett a rendőrségen Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere Czeglédy Csaba, a szocialisták önkormányzati frakcióvezetője ellen. A fideszes alpolgármestert az ellenzék egy az internetre is felkerült videofelvétel alapján azzal gyanúsította meg, hogy kemény drogot fogyaszt.

Az alpolgármester az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint büntető feljelentést tett jelentős érdeksérelmet okozó, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen elkövető ellen is.
Lazáry Viktor a közleményében azt írta: igaza biztos tudatában, saját döntése alapján, határozatlan időre felfüggeszti tagságát a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szombathelyi szervezetében annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügy ne terhelje a pártot.
A politikus ugyanakkor leszögezte: alpolgármesteri tisztségéről és önkormányzati képviselői mandátumáról nem mond le, munkáját továbbra is maradéktalanul elvégzi.
Hozzáfűzte: ígérete szerint október 4-én újabb "vizelet drogtesztet" végeztetett a szombathelyi Markusovszky Kórházban, amely ismét negatív eredményt mutatott. Mint írta, a drogtesztet a következő három hétben is elvégezteti majd és azok eredményét nyilvánosságra hozza.
Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető múlt csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt. A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata e hét csütörtökön az MTI megkeresésére megerősítette, a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölték ki, hogy folytassa le a nyomozást abban az ügyben, amelyben Lazáry Viktort egy videofelvétel alapján drogfogyasztással gyanúsította meg a helyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal