Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. December 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Két évvel meghosszabbítják a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert

Két évvel meghosszabbítják a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert

Annak érdekében, hogy a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról megalapozott, részletes vizsgálaton alapuló döntés szülessen, a kormány két évvel, 2014 végéig meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes rendszert - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

"Ez idő alatt a munkavédelmi szervezet feladata, hogy megvizsgálja, a korkedvezmény-biztosítási járulék alóli mentesítési eljárás keretében minden érintett foglalkoztatót és munkakört, milyen valós ártalmak érik a munkavállalókat" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint írták, a korkedvezményes nyugdíj rendszerét több mint negyven éve vezették be. Ennek alapján azok mehettek korábban nyugdíjba, akik munkájuk során fokozott egészségkárosodásnak voltak kitéve.
Negyven év alatt azonban sokat változtak a munkakörülmények, a technikai feltételek és az egészségvédelem. Több olyan veszélyes munkakör nem létezik ma már, amire korkedvezmény járt. Sok esetben ugyanott, ugyanazt - a korábban még rendkívül veszélyes fizikai munkát - ma már géppel végzik. A nyugdíjból időközben korhatár előtti ellátás lett - írták.
A korkedvezményre vonatkozó rendelkezések ezért negyven év után felülvizsgálatra, változtatásra szorulnak - olvasható a közleményben.

Címkék: nyugdíjak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: