Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2018. December 21. 19:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két rádiót és az RTL Klubot is megbüntették

Két helyi – a Salgótarján 100,4 MHz-es és az Eger 101,3 MHz-es - frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádiók, valamint az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács

- közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, a salgótarjáni rádió szolgáltatóját 50 ezer forintra bírságolták, mert egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten többször is a vállalttól eltérő szignált tett közzé, valamint alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és a közszolgálati műsorszámok napi és heti arányára tett vállalásait is.

Az egri frekvencián működő rádió szolgáltatója szintén 50 ezer forint bírságot kapott, mert több esetben a vállalttól eltérő szignált tett közzé, két adásnapon kevesebb saját műsor volt hallható. Továbbá a szeptember közepén vizsgált adáshéten napi és heti vállalását is alulteljesítette a magyar zenei művek arányára vonatkozóan - ismertették.

A közlemény szerint a tanács 200 ezer forint bírságot rótt ki az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára, mert szeptember elején a Reggeli című műsor egyik adásában egy villapark bemutatásakor megsértette a médiatörvény termékmegjelenítésre vonatkozó azon rendelkezéseit, amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására, bérlésére, valamint szolgáltatás igénybevételére, továbbá nem adhatnak a műsor tartalmából egyébként nem következő, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 07:10, hétfő | Belföld

110 ezer liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol

A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését

2020. Április 06. 06:57, hétfő | Belföld

Ismét többen hunytak el a koronavírus miatt, nőtt a fertőzöttek száma

Tizeneggyel nőtt egy nap alatt, így már 744 a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 4 idős, krónikus beteg.

2020. Április 06. 06:31, hétfő | Belföld

Megölte egyéves kislányát egy nő Budapesten

Megölte egyéves kislányát egy nő Budapesten, majd feladta magát a rendőrségen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap este a police.hu honlapon.

2020. Április 06. 05:02, hétfő | Belföld

Akár 25 fok is lehet a héten

A héten is sok lesz a napsütés és melegszik az idő, többfelé már 25 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.