Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 21. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kevesebbet költünk - csökkentek a kiskereskedelmi árak

Kevesebbet költünk - csökkentek a kiskereskedelmi árak

A kiskereskedelmi értékesítés volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – idén júliusban 1,3 százalékkal, az első hét hónapban 0,3 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától.

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a júliusi forgalom volumene 0,3 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest.


Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben júliusban 700 milliárd, az első hét hónapban 4278 milliárd forint forgalom realizálódott.A kiskereskedelmi eladások értékében 45 százalék volt az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes-, 19 százalék az üzemanyag-, 12 százalék a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletek részesedése; a többi üzlettípus együttes részesedése 24 százalék volt 2011 első hét hónapban.

Az előző év azonos időszakához képest az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi forgalom volumene júliusban 1,8 százalékkal csökkent, az első hét hónapban lényegében stagnált. A forgalom jelentős részét lebonyolító vegyes termékkörű üzletek júliusban 2 százalékkal, az élelmiszer-, ital, dohányáru szaküzletek 0,5 százalékkal kisebb volumenű forgalmat bonyolítottak.

Az előző év azonos időszakához képest a nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítésének volumene 2011. júliusban kismértékben, 0,3 százalékkal mérséklődött, az első hét hónapban lényegében nem változott. Júliusban csökkent a forgalom volumene a textil-, ruházati és lábbeli-, a gyógyszer, gyógyászati termék és a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-üzletekben, míg a többi üzlettípusban bővült a forgalom volumene.

A legdinamikusabban a csomagküldő áruházak tudták eladásaikat növelni, folytatódott a forgalom bővülése az illatszer-, továbbá a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk-kiskereskedelemben. Az üzemanyagtöltő állomások értékesítésének volumene 2011. júliusban 2 százalékkal, az első hét hónapban 0,8 százalékkal csökkent 2010 azonos időszakához képest.

Az egy hónappal korábbihoz mérten az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem júliusi volumene 0,7 százalékkal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemé 0,3, az üzemanyagkutaké 1,6 százalékkal nőtt.

Az Eurostat gyorsbecslése szerint a kiskereskedelmi eladások az Európai Unió 27 tagállamában és az eurózóna országaiban átlagosan egyaránt 0,2 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az országok nem teljes körére rendelkezésre álló adatok 12 tagállamban bővülést, 10 tagállamban pedig csökkenést mutatnak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 20. 14:00, szombat | Belföld

Halállal végződött egy szórakozóhelyi vita Veszprémben

A rendőrök egy 31 éves férfit állítottak elő a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben.

2019. Április 20. 11:58, szombat | Belföld

Nagykátán egy családi házban, Miskolcon egy társasházban volt tűz

Nagykátán egy családi ház tetőszerkezete és egyik helyisége, Miskolcon egy társasház erkélye gyulladt ki szombat hajnalban.

2019. Április 20. 10:57, szombat | Belföld

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

Kigyulladt egy magyarokat szállító autóbusz Horvátországban Delnice közelében, de senki sem sérült meg - számolt be pénteken online felületén a 24sata nevű horvát napilap.

2019. Április 20. 09:55, szombat | Belföld

Este Jézus feltámadását ünneplik a katolikus templomokban

Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már elkezdődik húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.