Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 23. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Kézigránátot dobtak egy civil aktivista udvarába Ungváron

Kézigránátot dobtak egy civil aktivista udvarába Ungváron

Kézigránátot dobtak ismeretlenek az ukrajnai szociális megszorítások ellen tiltakozó egyik civil aktivista udvarába Ungváron - adta hírül csütörtökön az ua-reporter.com ungvári hírportál.

Az esetről a lapot és a rendőrséget Okszana Pavlova, a szociális megszorítások elleni kárpátaljai útblokádokat szervező Pavlo Pavlov, a Doszta Zakarpattya (Kárpátaljának elege van) elnevezésű szervezet vezetőjének felesége értesítette. Közlése szerint hajnali három órakor ismeretlenek robbanószerkezetet dobtak házuk udvarára, amely megrongálta a kerítés hullámlemezeit. Mint elmondta, a detonáció idején kiskorú gyermekei a házban aludtak, de szerencsére senki nem sebesült meg.

A Doszta Zakarpattya a hét elején - jelenleg is tartó - útblokádokat szervezett a magas benzinárak és közműdíjak, az utak rossz állapota és a közbiztonság romlása ellen Kárpátalja több pontján. A tüntetők órákra lezárták a Csap-Kijev főutat a Vereckei-hágónál, és akadályozták a forgalmat az Uzsoki-hágó irányába, valamint Rahó térségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.