Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 09. 14:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Kisgyermekes családok javára indult adománygyűjtés

Kisgyermekes családok javára indult adománygyűjtés

Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel hirdet országos adománygyűjtő akciót a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Három királyfi, három királylány mozgalom

- jelentették be a szervezők a program csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a magyar fiatalok több mint 90 százaléka családban képzeli el a jövőjét, a kormány feladata pedig az, hogy ebben támogassa őket.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a fiatalok merjenek családot vállalni, emellett azonban szükség van a civil és a versenyszféra segítségére, az "össztársadalmi együttműködésre" is a családokért - mondta.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy ebben az akcióban fiatalok tesznek a fiatalokért.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke ismertette: két hétvégén, november 10-12-én és 17-19-én, péntek déltől vasárnap estig gyűjtenek elsősorban tartós élelmiszert, bébiételt, pelenkát. Az adományokat a két családszervezet fiatal önkéntesei veszik át a gyűjtőpontokon.

Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, három királylány mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a magyarok sokkal több gyereket szeretnének, mint ahány megszületik. Elmondta, tapasztalataik szerint azok a családok merik vállalni a 3., 4. gyermeket, amelyek bízhatnak a család, a közvetlen környezet vagy akár a tágabb közösség segítségében.

Ezért fontosak az ilyen kezdeményezések, amelyek segítő közösséggé teszik az adományozókat is - tette hozzá.

Fodor Attila, a közreműködő CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, az országszerte 25 Príma és CBA üzletben felállított adománygyűjtő ponton várják az adományokat, amelyeket rászoruló kisgyermekes családoknak juttatnak el.

Az akcióban részt vevő boltok listája megtalálható a noe.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.