Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 15. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Kiütötték a svájci frankot - 233 fölött az új történelmi csúcs

Kiütötték a svájci frankot - 233 fölött az új történelmi csúcs

Megint erőre kapott a svájci frank a forinttal szemben, a romló nemzetközi piaci hangulat miatt, de a vegyes üzenetet hordozó olasz államkötvény aukciók is a frank ellen vannak.

A svájci frank jegyzése a forinttal szemben ma soha nem látott szintre került, 233 forint 60 fillérig mentek el a jegyzések és nem kizárt a további erősödés sem.

Bár a vételi érdeklődés viszonylag kedvező volt az olasz aukción, de a hozamok jelentősen megemelkedtek, azaz az olasz államnak borsos árat kell fizetnie a piaci alapú finanszírozásért – írta a portfolio.hu. Az 5 éves kötvényaukciós hozam (4,93 százalék) 2008 júniusa óta a legmagasabb, míg a 15 papírnál kialakult 5,9 százalékos hozam történelmi csúcsnak számít. Az aukciós eredményekre az euró kissé gyengült, míg a vezető részvényindexek csökkenés felé mozdultak.

Tegnap Thomas Jordan, a svájci jegybank alelnöke azt nyilatkozta, hogy rendkívül aggódik az eurozónában tapasztalt fejlemények miatt, s kiemelt figyelemmel követik az EUR/CHF árfolyamot. Az alelnök utalt arra, hogy az intervenció, mint eszköz, bármikor bevethető.

Rátett egy lapáttal a rossz hangulatra a Moody’s tegnap esti bejelentése, miszerint leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok lehetséges legjobb, 'Aaa' kormánykötvény-besorolását, mivel nem látnak esélyt a megállapodásra az adósságplafon megemeléséről a határidőig. Egyelőre tehát nincs megállapodás, Barack Obama amerikai elnök ma is tárgyal a képviselőkkel.

Harcolnak az idővel az amerikai politikusok, hogy az augusztus 2-i határidő előtt döntés szülessen az amerikai adósságplafon emeléséről. Az amerikai pénzügyminiszter szerint a kincstárban augusztus 2-ig állnak rendelkezésre a megfelelő források a kiadások finanszírozására. A kormánynak augusztus 3-án kell jelentősebb összeget kifizetnie, többek között az idősebb lakosok, háborús veteránok és rokkantak szociális juttatásait.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: