Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 12. 15:50, csütörtök | Sport

Kovács Bálint: „Ez egy igazi örömmotorozás lesz, amiből kihozom majd a maximumot”

Kovács Bálint: „Ez egy igazi örömmotorozás lesz, amiből kihozom majd a maximumot”

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint ezen a hétvégén a spanyolországi Jerezben pattan motorra, mégpedig a spanyol bajnokság Stock 1000-es kategóriájában áll rajthoz.


A bajnokság ugyan más, míg a motor szinte ugyanaz: a 22 éves versenyző a német bajnoksághoz hasonlóan Spanyolországban is egy BMW nyergében ér majd el remélhetőleg minél jobb eredményt.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint számára továbbra sem ért véget a 2023-as szezon, ugyanis ezen a hétvégén folytatja a versenyzést, igaz, ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon vagy az IDM-ben száll motorra, hanem a spanyolországi Jerezben, ahol az ESBK 6. fordulóját rendezik meg. Kovács Bálint az easyRace Team tagjaként ezúttal a Stock 1000-es kategóriában áll majd rajthoz a spanyol bajnokságban. A 22 éves motoros legutóbb 2021-ben versenyzett spanyol bajnokin, ami legalább olyan, ha nem erősebb bajnokság, mint a német pontvadászat.

Jerezhez kellemes emlékek kötik, szereti a pálya karakterisztikáját, korábban jó eredményeket ért itt el, így Kovács Bálint most is ebben bízik. A H-Moto Team motorosa Spanyolországban is BMW-vel fog versenyezni, azaz ezúttal nem kell beáldoznia a motor megismerésére egy szabadedzést, igaz, a jól megszokott Pirelli abroncsok helyett Jerezben Dunloppal fog rajthoz állni.

„Ez a viadal a spanyol bajnokság utolsóelőtti futama, és igencsak nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a csapat választása, hiszen az ő versenyzőjük vezeti a Superbike összetettet, sőt ezen a hétvégén már meg is nyerheti azt. Az easyRace nagyon felkészült alakulat, profik minden szinten. Nagyon várom már a rajtot, szeretnék mindent kimotorozni majd magamból, hiszen most semmilyen nyomás nem lesz rajtam. Egyszerűen élvezni akarom ezt a hétvégét, egy örömmotorozásból szeretném a maximumot kihozni”– fogalmazott Kovács Bálint.

Amennyiben szeretnének naprakészek lenni a Kovács Bálint szereplésével kapcsolatos hírekkel, akkor látogassanak el www.bikebalint.com weboldalra.

2023. október 12., csütörtök


- H-Moto Team -

Címkék: bmw, Dunlop, H-Moto Team, Jerez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.