Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2018. Július 06. 12:22, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Közel 60 milliót csalt ki a fiatal férfi az idős nőtől

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy fiatalembert a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2014. és 2017. között közel 60 millió forint értékben kért és kapott kölcsön pénzt, ékszereket és gépeket az őt támogató idős, nyugdíjas nőtől egy Győrhöz közeli településen.

A 60-as éveiben járó nő már korábban, a településre költözésekor megsajnálta szomszédját, az akkor még gyerekkorú elkövetőt. Neki kezdetben édességekkel kedveskedett, 2014-től azonban – a férfi kérésére – pénzt adott neki. 2014. és 2017. között – 59 millió forintnak megfelelő – 193 ezer eurót adott a férfinak különböző célokra.

A jelenleg 26 éves férfi ugyanis – egyebek mellett – többször is kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetben derült fény, melyben összetörte a sértett autóját. Kért továbbá többször autóra, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.

Tavaly a sértett 655 ezer forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit és berendezési tárgyait is.

A sértettet a vádlott azzal is hitegette, hogy az államkincstártól vár egy nagyobb összeget, annak kifizetéséhez kell neki pénz. Ennek alátámasztására fiktív ügyintézők nevében e-maileket is írt a sértettnek.

Az összegeket a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette.

Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 03. 18:05, szerda | Belföld

Magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem

Egy magyarországi ikerregiszter összeállításán dolgozik a Semmelweis Egyetem; a program során így a világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre az egyetemen.

2021. Március 03. 17:04, szerda | Belföld

Egy éve indult az azonnali fizetési rendszer

Egy év alatt, az azonnali fizetési rendszer (AFR) elindulása óta közel 150 millió tranzakció teljesült azonnal

2021. Március 03. 15:09, szerda | Belföld

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a Csendes-óceáni Vanuatu keresztény női közössége állította össze

2021. Március 03. 13:06, szerda | Belföld

Több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét

Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.