Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közfoglalkoztatás indult a Start-munka program keretében

Közfoglalkoztatás indult a Start-munka program keretében

Hétfőn 761 ember kezdte meg a munkát Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya, Hajdú-Bihar, Tolna, és Heves megyében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közfoglalkoztatott emberek a Start-munka mintaprogramban vesznek rész. A program tervezett költsége 387 millió forint.

A közfoglalkoztatottaknak az útszéli növényzet levágása, az autóbuszmegállók karbantartása, vízelvezetők, árkok tisztítása, út menti kaszálás, és útszéli szemétszedés a feladata. A mintaprogram három hónapig, 2011. augusztus 29-től november 30-ig tart.

A programban részt vevő emberek többsége vagy bérpótló juttatásban részesül, vagy hosszabb ideje álláskereső. Valamennyien abban a térségben laknak, vagy nagyon közel élnek ahhoz a területhez, ahol dolgoznak. A 761 közfoglalkoztatott teljes munkaidőben végzi a munkáját. Ez a közfoglalkoztatási Start-munka program azért is jelentős, mert abban a döntően halmozottan hátrányos helyzetű térségben indult el, ahol rendkívül kevés a munkalehetőség.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.